23948sdkhjf

Byggevaregrossist opkøber konkurrent

G. Funder A/S, der for nyligt blev overtaget af handelsvirksomheden Sam Partner A/S, har opkøbt aktiviteterne i grossistvirksomheden Friedberg Denmark A/S
Tidligere på året blev den over 100 år gamle virksomhed G. Funder A/S købt af handelsselskabet Sam Partner A/S, men fortsatte som selvstændigt firma. Det skete efter nogle økonomisk hårde år for G. Funder, der sidste år måtte lukke ned for 113 års fremstilling af børster og reb i Vejle.

Nu er G. Funder, der blandt andet leverer koste og børster til byggemarkeder, blevet økonomisk forstærket i en sådan grad, at virksomheden, der tilbage i 1901 begyndte som producent af reb med hånd- og hestekraft, nu selv har pondus til at overtage alle aktiviteter fra den mangeårige konkurrent Friedberg Denmark A/S, der har hovedsæde i Ølsted mellem Hedensted og Horsens

”Friedberg er en enormt interessant virksomhed, der fint matcher vores nuværende aktiviteter. Deres kundebase åbner op for nogle nye og spændende markeder, hvilket bidrager til at ruste G. Funders produkter og kundedatabase til fremtiden”, fortæller Michael Duus, der er adm. direktør i Sam Partner og G. Funder, i en pressemeddelelse.

Friedberg har i de seneste 50 år specialiseret sig i produkter som malergrej og rengøringsartikler. Firmaet leverer blandt andet til byggemarkeder og supermarkedskæder samt mange farvehandlere og isenkræmmere.

Samler aktiviteterne

Næste skridt bliver, at G. Funders medarbejdere flytter til Friedbergs domicil i Ølsted. Friedberg fortsætter som produktnavn, mens aktiviteterne bliver integreret i G. Funders organisation.

Den tidligere adm. direktør i G. Funder, Carsten Filsø, får det kommercielle ansvar for G. Funder og Friedberg.

”Vi kommer med opkøbet til at blive unikke og får med de samlede opkøb en betydelig markedsandel. Samtidigt kommer firmaet til at råde over nogle fantastiske faciliteter. Friedbergs lokaler har rigeligt med plads til både egne og G. Funders medarbejdere. Derudover får vi en drøm af et pluklager samt et højteknologisk hovedlager, der er certificeret til at opbevare kemivarer, spraymaling samt aerosoler, siger Michael Duus.

Efter en spændende periode med to store opkøb skal organisationen nu konsolideres og strømlines. Den seneste investering er således et vigtigt skridt for Sam Partner og G. Funder i bestræbelserne på at blive super- og byggemarkeders foretrukne handelsvirksomhed, lyder det i pressemeddelelsen.

G. Funder kørte med millionunderskud i en række år og var i perioden fra februar 2013 til januar 2014 igennem en rekonstruktion, hvilket blandt andet førte til lukning af produktionen i Vejle, inden Sam Partner overtog virksomheden.

Sam Partner A/S
Sam Partner A/S blev etableret i 2002 og er et handelsselskab med fokus på produkter inden for blandt andet hus og have, maling, hobby- og fritidsartikler samt køkken og bad.
Virksomheden har godt 60 ansatte med hovedsæde i Kolding og repræsentationskontorer i Shanghai og Wuhan i Kina samt i New Delhi i Indien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093