23948sdkhjf

Polyform Arkitekter ansætter ny direktør

Mathilde Serup skal sikre fortsat vækst i den snart 10 år gamle københavnske arkitektvirksomhed
Stigende efterspørgsel får nu den snart 10 år gamle arkitektvirksomhed Polyfom til at ansætte Mathilde Serup som ny direktør.

Hendes første opgave bliver at sikre, at den fortsatte vækst sker i balance med tegnestuens arkitektoniske ambitioner.

Polyform Arkitekter blev etableret i 2006, og den unge tegnestue voksede hurtigt. Konkurrencer om Täby Torg i Sverige og Købmagergade i København blev vundet, ligesom arkitektvirksomheden blev en del af rådgiverteamet for Nordhavnen.

I dag består virksomheden af 35 arkitekter, landskabsarkitekter, ingeniører og bygningskonstruktører. Det er denne organisation, der nu kræver en administrativ leder med fokus på strategi, økonomi og positionering.

”Vi oplever en stigende efterspørgsel på vores projekter – ja, der er faktisk fuld knald på. Derfor har vi længe ønsket os en stærk direktør, der kan sikre den rigtige balance mellem en voksende organisation og vores høje arkitektoniske ambitioner. Mathilde er uddannet arkitekt, så hun forstår vores faglige visioner, ligesom hun har en overbygning af forretnings- og ledelsesmæssige kvalifikationer, som vi har brug for”, siger arkitekt Thomas Kock, der sammen med arkitekt Jonas Sangberg ejer Polyform, i en pressemeddelelse.

Ny dagsorden

Mathilde Serup er allerede startet i sin nye stilling, og hun peger især på Polyforms særlige kompetencer inden for byernes mest komplekse, aktuelle udfordringer som en essentiel nøgle til arkitektvirksomhedens nuværende – og fremtidige – succes:

”De store byer står lige nu overfor to store arkitektoniske udfordringer: Klimaet forandrer sig drastisk, hvilket kræver fysiske tilpasninger, og folk flytter til byen i stort tal, hvilket skaber et behov for nybyggeri og bedre udnyttelse af den eksisterende boligmasse og byrum. Det er vigtigt, at arkitektfaget har fokus på disse problemstillinger – og her oplever jeg, at Polyform har et fagligt forspring. Polyform er dygtige til at forstå og skabe arkitektur, der tager fat i samfundets udfordringer samt giver borgerne en kreativ og funktionel merværdi oveni. Dén tilgang tror jeg på, vil sætte dagsordenen fremover”, siger Mathilde Serup.

Erfaring fra DAC

Mathilde Serup er født i 1972 og uddannet arkitekt samt har en Master i ledelse og innovation fra CBS. Som tidligere partner i Leaderlab arbejdede hun for at udvikle byggeri og byplanlægning igennem strategiske partnerskaber. Som programchef på Dansk Arkitektur Center (DAC) var Mathilde Serup ansvarlig for netværks- og formidlingsprojekter målrettet byggeriets interessenter, ligesom hun arbejdede på at skabe øget synlighed og vækst for dansk arkitektur internationalt.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109