23948sdkhjf

MT Højgaard skal opføre nyt sengeafsnit til Slagelse Sygehus

Kontrakten til over 500 mio. kroner skal opføres som et OPP-projekt med MT Højgaard som totalentreprenør
Det bliver et OPP-team med MT Højgaard i spidsen som totalentreprenør, der skal opføre et nyt sengeafsnit til Slagelse Sygehus.

Region Sjælland og Slagelse Sygehus har valgt partnere til opførelse og fremtidig drift og vedligeholdelse af det nye føde- og sengeafsnit med 140 sengepladser. Kontrakten har en værdi på over 500 mio. kroner, og den nye bygning på Slagelse Sygehus får fødestuer i stueetagen og to yderligere etager, hvilket bringer det samlede areal op på godt 16.000 kvm. Der er samtidig indlagt en option på at øge kapaciteten med en ekstra etage.

Ud over opførelsen af den nye bygning omfatter projektet udvendig drift og vedligeholdelse i 20 år i et samarbejde mellem de offentlige og private virksomheder. MT Højgaard er totalentreprenør, mens Deas skal stå for Facility Management, hvor driftsselskabet på den nye bygning ejes ligeligt af MT Højgaard og DEAS. De finansielle partnere, som bliver ejere af bygningen, er PKA, Sampension, PensionDanmark og Industriens Pension.

”Vi er stolte over at være valgt til denne vigtige opgave. Slagelse Sygehus og Region Sjælland har en ambitiøs vision for patientplejen samtidig med, at de lægger vægt på den samlede økonomi. Vi og vores partnere tager den professionelle udfordring med glæde og ser frem til at levere en bygning og fremtidig drift og vedligeholdelse, der lever op til de høje forventninger”, siger Joan Clausen, der er projektdirektør i MT Højgaard, i en pressemeddelelse.

Option på ekstra etage

Den nye opgave i Slagelse føjer sig til en række af sygehusprojekter, som MT Højgaard er i gang med at opføre rundt omkring i landet. Kontrakten om opførelse og drift har en samlet nutidsværdi på mere end 500 mio. kroner, idet det samlede beløb afhænger af, om optionen udnyttes. Den største del af kontraktsummen vedrører MT Højgaards rolle i projektet.

Sengeafsnittet skal stå klar i starten af 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173