23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Det skæve byggeri

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
Der er enorme forskelle på byggeaktiviteten, når det kommer til opdeling på regioner i Danmark. Der er stadig områder i landet, hvor man er rigtig glade for, at Boligjobordningen er kommet tilbage, for de mindre og mellemstore virksomheder har det langt fra nemt, når man kommer uden for de store byer.

Derfor er det rigtigt farligt at konkludere, at byggeriet er ude af krisen, og at der er fuld fart på. Det er ganske enkelt ikke rigtigt.

I det sydlige Danmark går aktiviteten endda tilbage, og når man så kobler denne tendens med, at den siddende regering vil skære i de offentlige investeringer, så er det ikke nogen nem situation, bygge- og anlægssektoren står i. Samtidig er vi nemlig ramt af et landbrug, der efterhånden er ved at være helt i knæ, og derfor ikke bidrager til øget byggeaktivitet, og tilmed er der fortsat ikke rigtigt kommet gang i det private byggeri, selvom det dog går lidt bedre. Men også her er der tale om de store byer.

Så alt i alt er der virkelig grund til at politikerne er opmærksomme på den skævvridning i landet, der er i gang.

Der må være et politisk ansvar, der skal tages, når man ikke længere kan få lånefinansieret et byggeri, fordi det ligger i et forkert postnummer. Det er en urimelig forskelsbehandling, og det hindrer enhver form for vækst, eller sågar mulighed for gode kræfter at rette op på den skævhed, vi ser nu. Det er en selvforstærkende effekt, der vil affolke store dele af landet, og øge presset på storbyerne. Hvis vi er i landet skal ende med, at vi har fire kraftcentre i form af fire relativt store byer, så bliver vi en hel del fattigere.

Det er nu, politikerne skal være kreative.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11