23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION HOVEDSTADEN

GLADSAXE: Trafik- og Teknikudvalget i Gladsaxe Kommune har sagt god for, at de sytten ældste kastanietræer i Kastaniealléen på Søhuse fældes i løbet af efteråret.

Kastaniealléen er Gladsaxe Kommunes ældste allé med 25 træer. Den blev plantet i forbindelse med udstykning af Højgårds jorder i 1905.

Udvalget har på samme møde godkendt, at en sirenemast på Maglegårds Alle 123-129 udskiftes til en mobilmast.

TAASTRUP: Høje-Taastrup Byråd skal i dag beslutte, om lokalplan 1.78 for rekreativt område med regnvandssø og støjvold ved Sydskellet skal vedtages endeligt.

Lokalplanen giver mulighed for, at der kan etableres et rekreativt område med en landskabelig regnvandssø ved Sydskellet i Taastrup. Der gives mulighed for opstilling af borde, bænke og shelters, således at det vil være attraktivt for borgerne at anvende området.

I det rekreative område etableres en regnvandssø i forbindelse med Røjlegrøften. Søen etableres som et resultat af, at den nordlige del af Vallensbæk Sø bliver eksproprieret og anvendt til sportracé og banedæmning i forbindelse med anlæggelse af den nye jernbane fra København til Ringsted.

Langs motorvejen opbygges en støjvold, der kan skærme området for støj fra motorvejen. Lokalplanen giver endvidere mulighed for opførelse af en antennemast med tilhørende tekniske anlæg.

REGION SJÆLLAND

VIBY: Roskilde Kommune har i samarbejde med et arkitektfirma udarbejdet en helhedsplan for bymidten Viby. Forslaget bliver offentliggjort på høstfesten i Viby den 29. august og efterfølgende udstillet i Kulturcosmos i Viby.

Helhedsplanen beskriver mulige løsninger for trafikken og bebyggelse i hele bymidten og peger på nogle principper for ”arbejdsdelingen” mellem Tofthøjvej og Søndergade.

Planen har også forslag til at styrke forbindelserne på tværs af bymidten og forbindelsen fra stationen til biblioteket gennem Cosmos­området.

Endelig er der tre scenarier for udviklingen af Cosmosgrunden med bud på pladser, boliger, handel, og fællesområder til aktiviteter og rekreativt ophold. Scenarierne beskriver, hvordan området kan udvikles med og uden Cosmoshallen og mejeriet.

Helhedsplanen forventes endelig vedtaget i december måned.

REGION MIDTJYLLAND

NORDDJURS: Vandsamarbejde Vest Djursland ønsker at etablere en kildeplads med tre til fire boringer i Løvenholmskoven samt et vandbehandlingsanlæg uden for skoven og et antal fordelingsledninger og pumpestationer. Anlægget skal indvinde grundvand og sørge for fornøden vandbehandling til drikkevand, samt fordele vandet mellem de deltagende lokale vandværker i et overordnet net af forsyningsledninger og pumpestationer.

Sagen er på dagsordenen, når Norddjurs Kommunalbestyrelse holder møde. Udviklingsdirektøren indstiller, at det godkendes, at forvaltningen - såfremt frivillige aftaler ikke er mulige – igangsætter proceduren for ekspropriation.

Kommunalbestyrelsen skal også godkende en indsatsplan fra Vandcenter Djurs. Vandcenter Djurs har fremsendt indsatsplan med henblik på at beskytte grundvandet ved selskabets kildeplads ved Dolmer. Formålet med indsatsplanen er at fremme muligheden for at rejse skov på cirka 57 hektar ved arealerne mellem kildepladsen og den planlagte omfartsvej.

HORSENS: Horsens Byråd skal i dag tage stilling til, om et tillæg til Spildevandsplanen vedrørende separatkloakering i Østbirk skal vedtages. Med vedtagelsen får Forsyningen Horsens Vand A/S mulighed for at separatkloakere de fælleskloakerede oplande i Østbirk, hvor de enkelte ejendomme skal sørge for, at regn- og spildevandet på grunden bliver separeret og tilslutningen til forsyningens ledninger i vejen sker korrekt.

Udover den miljømæssige gevinst er baggrunden for projektet, at de gamle fællesledninger er i dårlig stand, og der er oplevet problemer med rotter og oversvømmelse af opblandet spildevand i Østbirk.

REGION NORDJYLLAND

VEJBY: På baggrund af ansøgning om opstilling af fire vindmøller mellem Sønder Rubjerg og Vejby i Hjørring Kommune er der udarbejdet et forslag til lokalplan, et tilhørende forslag til kommuneplantillæg og en miljørapport, som Hjørring Byråd skal se på på sit møde på torsdag.

Der er ansøgt om opstilling af fire vindmøller med en totalhøjde på maksimalt 150 meter, og de skal erstatte fire ældre møller, som nedtages.

Teknik- og Miljøudvalget anbefaler, at forslagene godkendes og fremlægges til offentlig høring.

MARIAGERFJORD: Veddum Skelund Visborg Kraftvarmeværk ønsker at etablere et solfangeranlæg på cirka 2,8 MW effekt og cirka 5.600 kvm som ekstra varmeforsyningskilde til det nuværende varmeanlæg.

Der er på den baggrund udarbejdet et forslag til lokalplan, og dette indstilles til godkendelse i Mariagerfjord Byråd den 27. august.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111