23948sdkhjf

Byggenyt

REGION HOVEDSTADEN

HILLERØD: Hillerød Byråd skal i morgen tage stilling til, om Lokalplan 410 for et boligområde i Uvelse skal vedtages endeligt.

Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af en anmodning fra ejer af ejendommen Enggårdsvej 15 i Uvelse, som ønsker at udstykke området i seks parceller.

Også Lokalplan 411 - Slotsgade 25 indstilles til endelig vedtagelse.

Baggrunden for lokalplanen er et konkret ønske fra Danica Ejendomsselskab ApS, der ønsker at udvide Slotsarkaderne ved at inddrage Slotsgade 25 som en del af centret.

REGION SJÆLLAND

JYLLINGE: Plan- og Teknikudvalget i Roskilde Kommune har godkendt et forslag til helhedsplan for halområdet i Jyllinge til offentliggørelse.

Helhedsplanen fastlægger den overordnede disponering af området. Den mere konkrete udformning og placering af planens enkelte dele vil blive afklaret i en efterfølgende planlægning. For de større byggerier – boligbyggeri, haludvidelse mv. - vil det ske med udarbejdelse af ny lokalplan og offentlig høring.

Udvalget besluttede, at planen skal godkendes i byrådet, og anbefaler den til byrådets godkendelse.

GUNDSØMAGLE: Plan- og Teknikudvalget i Roskilde Kommune har sagt god for, at der udarbejdes et forslag til lokalplan for boliger på Holmehøj, etape 4 - sydøst, Gundsømagle.

Kommune har modtaget en ansøgning fra grundejer om igangsætning af lokalplanforslag til udbygning af boligområdet Holmehøj i Gundsømagle. Holmehøj er inddelt i syv etaper for udbygningen, og den aktuelle del er etape 4-sydøst.

Udbygningen sker efter en vedtaget helhedsplan for hele Holmehøj-området fra 2007.

NYKØBING: Odsherred Kommune købte i juni ejendommen Algade 36 st. i Nykøbing, som har huset en Irmaforretning.

Arkitekterne.as, Odsherred Teater samt Plan, Byg og Erhverv i Odsherred Kommune har udarbejdet et forslag til ombygning af den gamle Irma-bygning, så den kan bruges som teater. Teatret vil blive indrettet med en prøvesal, teaterfoyer, kontorer, bar, personalerum med mulighed for kommende storkøkken. Det forventes, at der skal bruges 6,7 mio. kroner på projektet.

Odsherred Byråd har projektet til behandling i dag, hvor der skal bevilges penge til ombygningen.

REGION MIDTJYLLAND

AULUM: Herning Byråd skal på sit møde i dag beslutte, om et lokalplanforslag for et boligområde ved Korsholmsvej i Aulum skal godkendes.

Lokalplanområdet ligger i den nordøstlige del af Aulum midtby over for Aulum Kirke. Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af et ønske fra den nye ejer af ejendommen om at udstykke ejendommen til boliggrunde.

Lokalplanens formål er således at give mulighed for at udstykke lokalplanområdet til parcelhusgrunde. Lokalplanen giver mulighed for udstykning af syv-otte grunde til åben-lav boligbebyggelse, inklusive grunden, hvor den eksisterende bolig ligger.

NORDDJURS: Norddjurs Kommune har på budget 2015 afsat en anlægspulje på fire mio. kroner til en generel bygningsrenovering på skoleområdet.

Forvaltningen har udarbejdet en foreløbig prioriteringsliste for renoverings- og vedligeholdelsesopgaver på skolerne, og den indstilles godkendt af kommunalbestyrelsen, der holder møde i dag.

Det foreslås, at opgaverne primært udbydes som fag­entrepriser og i underhåndsbud med laveste pris som tildelingskriterium. Det foreslås endvidere, at forvaltningen bemyndiges til at indgå aftaler med entreprenører.

REGION NORDJYLLAND

BLÆRE: Vesthimmerland Byråd bliver på sit møde den 27. august bedt om at give en kommunal lånegaranti til Blære Multicenter på 640.000 kroner og en kommunal lånegaranti til Vestrup Minihal på 640.000 kroner.

I projekterne for Blære Multicenter og Vestrup Minihal indgår energibesparende foranstaltninger (jordvarme) som en del af anlægsprojektet.

AALBORG: Aalborg Byråd har godkendt Lokalplan 1-2-114 med miljørapport endeligt.

Lokalplanen er udarbejdet for at give mulighed for opførelse af boliger og erhverv i området nord for Stigsborg Brygge. Lokalplanen skal sikre, at der kan opføres bebyggelse i op til fem etager på maksimalt 21 meter, og at bebyggelsen arkitektonisk tilpasses den attraktive og synlige placering. Derfor stilles der i lokalplanen krav om, at bebyggelsen opføres i et varieret udtryk med tilhørende attraktive fællesarealer.

Lokalplanen skal også sikre, at området holdes åbent med et offentligt grønt areal, Ramblaen, der skal fungere som bindeled mellem de omkringliggende udearealer og bebyggelser. Ramblaen skal beplantes og indrettes, så det kan blive et attraktivt samlingssted for aktiviteter og ophold.

Klagefristen til Natur- og Miljøklagenævnet udløber 23. september.

NØRRE VORUPØR: Thisted Kommunalbestyrelse skal på sit møde i dag beslutte, om et forslag til lokalplan for et ferie- og fritidscenter ved Landingspladsen i Nørre Vorupør skal godkendes.

Ejerne af arealet med den forhenværende restaurant ”Landingspladsen” har gennem arkitekt Andreas Ravn, Skive, udarbejdet et forslag til et ferie- og fritidscenter, der tænkes opført på arealet, hvor restauranten ligger.

Ferie- og fritidscentret skal ifølge forslaget indeholde cirka 24 ferielejligheder i to etager, cirka fem hotellejligheder, restaurant og reception samt erhvervs- og butiksarealer – alt sammen indeholdt i en centerbygning, der tænkes opført i tre etager.

Der er gennem de senere år investeret omkring 30 mio. kroner i opgradering og tilpasning af Nørre Vorup­ør, som en af Nordvestjyllands førende turistdestinationer. Der er tale om såvel kommunale investeringer som bidrag fra eksterne fonde blandt andet Realdania, og Lokale- og Anlægsfonden. Takket være denne indsats spores der en stigende interesse for Nørre Vorupør som turistdestination, som opleves blandt andet i stigende efterspørgsel på overnatningsmuligheder og turistrelaterede faciliteter.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188