23948sdkhjf

Mesterlære er en fremragende ordning

Man behøver ikke at gå gå den traditionelle vej for at få sig en uddannelse, mener Arbejdsgiverne
For nylig slog undervisningsministeren, Ellen Trane Nørby (V), et slag for mesterlæren. En måde for unge at få sig en erhvervsuddannelse, men uden at skulle starte med et skoleforløb.

Bravo, siger vi her fra Arbejdsgiverne. Det er præcis sådan et budskab, som vi skal have ud til de unge. Mesterlæren er ikke bare noget fra historiebøgerne, men stadig en reel mulighed. Man behøver ikke at gå den slagne, traditionelle vej for at få sig en uddannelse. Bare fordi alle de andre går én vej, betyder det ikke, at man ikke kan vælge at gå en anden retning.

En erhvervsuddannelse er for alle, og det understreges blot af de forskellige indgange til dét at blive faglært. Kan man ikke finde rodfæste, efter folkeskolen er afsluttet, kan mesterlære være en løsning. Men det er også en mulighed, hvis man brænder for at komme ud og arbejde med det samme, i stedet for at gå fra én skolebænk til den næste.

I samme åndedrag skal både de unge og virksomheder være opmærksomme på Arbejdsgivernes trainee-ordning. Her kan den unge komme ud på virksomheden i en tidsbegrænset periode som arbejdsdreng. Og hvis kontrakten er godkendt fra Arbejdsgivernes side, og virksomheden er godkendt til at uddanne lærlinge, så har Arbejdstilsynet givet dispensation på visse områder fra de generelle regler om erhvervsarbejde for unge under 18 år.

Det vil sige, at begge parter får noget ud af trainee-ordningen. Og hvis den unge bliver rigtig glad for faget, så er der naturligvis muligheden for at gå videre i mesterlære.

For en god svend er ikke nødvendigvis én, som har startet sin uddannelse på en erhvervsskole. Til gengæld har vi brug for alle de gode svende, som vi kan få, så der om fem år ikke kommer til at mangle faglært arbejdskraft.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11