23948sdkhjf

Vinderfilm skal styrke og forny arkitektur

Arkitektur er gode venner med filmmediet fordi levende billeder opleves i tid og rum, ligesom arkitekternes værker. Tre vinderfilm i international konkurrence er fundet - heraf to danske ud af 118 indsendte fra 23 lande
Arkitektur er i familie med andre kunstarter og ikke kun fotografi, tegning og sprog, men også film og musik.

Levende billeder har en særlig forbindelse til arkitekturen, fordi film opleves i tid og rum ligesom arkitekternes værker.

Nu er tre vindere i en attraktiv filmkonkurrence - indstiftet af Henning Larsens Fond - fundet.

Fonden ønsker med den internationale filmdyst at revitalisere arkitekturen i filmens verden og skabe inspiration for arkitekter og filmfolk.

Vinderne er valgt blandt 118 film indsendt fra 23 lande og navnene blev offentliggjort 20. august, på Henning Larsens fødselsdag.

Som en forelsket dans

Førstepræmien på 9.000 euro (67.166 kroner) går til Cole Phoenix Skaggs og hans film ’78 hours’.

Med dommerkomitéens ord har den arkitektstuderende på Cornell University i New York forstået ”at skabe en enhed af filmisk rum og arkitektonisk rum”.

”Den besidder filmiske kvaliteter, der giver beskueren en tæt sammenvævet oplevelse af tid, lys, lyd, rum og bevægelse. En forelsket dans gennem et bygningsværk, vi fornemmer filmskaberen kender særdeles godt”, siger Jette Lehmann fra dommerkomitéen blandt andet om filmen.

’78 hours’ er filmet på Millstein Hall på Cornell University. Bygningen er tegnet af Rem Koolhaas og OMA.

At skabe inspiration

Sam Renseiw modtager andenpræmien på 6.000 euro (44.777 kroner) for filmen ’détournement’. Navnet er pseudonym for den danske arkitekt Thomas Wiesner, der siden 2005 har beskæftiget sig med videokunst under kunstnernavnet Sam Renseiw.

Tredjepræmien på 3.000 euro (22.388 kroner) går til Barbara Bohr og Agapi Triantafillidis (fotograf) for en film uden titel. Begge studerer på Filmskolen i København.

De tre vinderfilm kan ses på www.henninglarsenfond.dk og i oktober vil de blive vist på Architecture and Design Film Festival i New York.

De indsendte film blev bedømt på deres kunstneriske kvalitet og evne til at skabe inspiration til fornyelse af arkitekturen og filmmediet.

Konkurrencens tema var oplevelsen af arkitekturens rum over tid, og var den fjerde i rækken af arkitekturkonkurrencer, som Henning Larsens Fond har afholdt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11