23948sdkhjf

Aarhus planlægger 2.000 nye familieboliger

En boligpolitik med ambitioner om, at aarhusianske boligforeninger de næste fire år skal bygge 500 almene familieboliger om året, bliver nu præsenteret i Aarhus
Aarhus befinder sig i en periode med kraftig befolkningstilvækst. Antallet af aarhusianerne forventes at stige fra 326.000 i 2016 til cirka 375.000 i 2030.

Den østjyske hovedstad har derfor brug for en betydelig boligudbygning, og derfor skal de aarhusianske boligforeninger i de kommende fire år bygge 2.000 almene familieboliger, mener Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

”Aarhus er inde i en fantastisk udvikling, og det er dejligt, at byen vokser. Men vi risikerer, at mange, også helt almindelige familier, vil få svært ved at finde en egnet bolig, som er til at betale. Den udfordring skal boligpolitikken stille skarpt på”, siger Kristian Würtz i en pressemeddelelse og gør opmærksom på, at boligforeningernes nybyggeri af familieboliger er blevet reduceret kraftigt de senere år.

Men det skal altså nu vendes, mener rådmanden, der med sit forslag lægger op til, at hver fjerde nybygget familiebolig skal opføres af de almene boligforeninger svarende til forventet 500 almene familieboliger om året i de kommende fire år.

”Vi skal sikre en byvækst i social balance, og boligforeningerne skal være med til at sørge for, at vi kan huse alle de ganske almindelige familier, der gerne vil være aarhusianere. Det handler om at bygge stærke lokalsamfund, hvor mennesker med forskellige indkomster og boligbehov lever side om side,” siger han.

Boligpolitikken er sendt i høring, og rådmanden opfordrer alle interesserede til at komme med bidrag til, hvordan boligpolitikken i Aarhus skal tegne sig.

Hos formand for Dansk Byggeri Østjylland og direktør for tømrer- og snedkervirksomheden E. Ancher & Søn A/S, Michael Ancher, bliver nyheden om fokus på flere almene familieboliger i Aarhus modtaget med glæde og forventning.

”Det er prisværdigt, at kommunen vil sørge for, at alle mulige befolkningsgrupper i højere grad får mulighed for bo i Aarhus”, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad og understreger, at aktiviteterne i forbindelse med byggerierne vil gavne bredt - ikke mindst i byggebranchen.

Han opfordrer samtidigt til, at man fra politisk side skal har øje for problematikken omkring infrastruktur.

”Udvikling kræver noget infrastruktur”, siger han og peger blandt andet på busforbindelser som noget, der bør prioriteres.

”Vi kan ikke cykle allesammen”, siger han.

Boligpolitikken
Boligpolitikken, som er kommunens første siden 1980’erne, har tre indsatsområder:
Plads til flere aarhusianere – nu og i fremtiden
Mangfoldighed – boligtyper, boligstørrelser og ejerformer til alle behov
Velfungerende lokalsamfund og stærk social sammenhængskraft
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125