23948sdkhjf

Brug for flere videreuddannede i byggeriet

Dansk Byggeri hilser Hoffmanns initiativ med Next Generation velkommen - der er brug for flere ledere i byggeriet
Der er generelt i bygge- og anlægsbranchen brug for flere kompetencer inden for ledelse, logistik og planlægning.

Om 10 år forventes det, at der vil mangle omkring 6.000 medarbejdere med en videregående uddannelse.

Det viser Dansk Byggeris seneste arbejdsmarkedsanalyse.

”Derfor hilser vi i høj grad Hoffmanns initiativ med Next Generation velkommen. Hoffmann er dygtig til at betræde nye stier, og Next Generator er en god måde at udvikle unge ingeniører og konstruktører ved at vise dem tillid og give dem ansvar”, siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri.

”Vi har megen fokus på, hvorledes byggeriet også i fremtiden kan rekruttere kvalificeret arbejdskraft. Vores undersøgelser viser, at de højproduktive virksomheder har et højere uddannelsesniveau blandt alle medarbejdere, flere medarbejdere med en professionsbacheloruddannelse og mange ansatte med en kort, videregående uddannelse. Derfor er det bekymrende, at branchen vil mangle 6.000 med en videregående uddannelse i 2025”, siger han.

Læs også: " Ansvar giver stejl læringskurve ".

Brug for flere faglærte

Der forventes også at mangle godt 10.000 faglærte i byggeriet. Derfor håber Michael H. Nielsen, at erhvervsuddannelsesreformen, der med skolestart her i august netop er trådt i kraft, kan vende udviklingen, så flere dygtige unge vælger en erhvervsuddannelse.

”Der er stort behov for at unge med et svendebrev læser videre, både til den nye uddannelse som byggekoordinator og til konstruktør og ingeniør. Virksomhederne råber på den type arbejdskraft”, siger han.

For at øge kompetenceniveauet i branchen er der ifølge Dansk Byggeri desuden behov for at få styrket efteruddannelsestraditionen.

I den forbindelse arbejder organisationen for, at det bliver muligt at gennemføre relevante efteruddannelsestilbud som eksempelvis byggekoordinator og bygningskonstruktør på deltid - akkurat som det netop er blevet muligt på uddannelserne for el- og vvs-installatør.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187