23948sdkhjf

Byggenyt

REGION NORDJYLLAND

HJALLERUP: Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget i Brønderslev Kommune skal nu tage stilling til, om der skal igangsættes planlægning for udvikling af boligområdet Hjallerup Øst.

Området udgør et areal på cirka 46 hektar og forventes at kunne rumme cirka 350 nye boliger, hvis området udbygges med parcelhusbyggeri. Med det gennemsnitlige parcelhusbyggeri i Hjallerup de seneste 10 år forventes området at kunne rumme 30-35 års boligbyggeri.

HALLUND: JPH Rådgivning søger på vegne af Hallund Kraftvarmeværk om Brønderslev Kommunes godkendelse af et projektforslag for etablering af et én MW halmkedel-anlæg. Projektforslaget har været i høring hos berørte lodsejere samt HMN Naturgas, der ikke har noget at bemærke.

Teknik- og Miljøudvalget skal på mandag tage stilling til, om det fremsendte projekt for etablering af halmkedel anlægget kan godkendes i henhold til varmeforsyningsloven.

Projektet omfatter etablering af et én MW biokedel anlæg til indfyring med halm. Kedelanlægget etableres på adressen Sølvgade 49, Hallund, hvor kraftvarmeværket køber en eksisterende landbrugshal, som indrettes til halmlager og teknikbygning. Umiddelbart udenfor bygningen etableres en halmkedel med 25 meter høj skorsten.

Den samlede investering i projektet oplyses til 5,6 mio. kroner eksklusive moms.

AARS: Aars Boligforening har søgt om tilladelse til opførelse af nogle rækkehuse på ”Højskolebakken” ved Møllevej/Grønnevej i Aars. Boligforeningen ansøger om dispensation fra lokalplan nr. 1022 for så vidt angår placering af parkeringspladser uden for lokalplanens byggefelter.

Ved lokalplanens disponering var ønsket for området, at det skulle bebygges med et antal rækkehuse, der udnyttede grundens skrånende terræn. Bebyggelsen skulle optage dette terræn i fire forskudte etager, hvorved der opstod mulighed for en integreret carport. På den måde optimerer man arealforbruget, og de få fællesarealer optages ikke af parkeringspladser. Aars Boligforening, der er bygherre på projektet, har imidlertid måttet revidere projektet, da licitationen viste, at projektet ikke kunne holdes inden for budgettet. Det reviderede projekt muliggør ikke integrerede carporte, og parkering skal derfor foregå uden for byggefelterne, hvilket forudsætter en dispensation fra lokalplanen.

Teknik- og Miljøudvalget i Vesthimmerlands Kommune besluttede forleden, at der ikke skal meddeles dispensation som ansøgt. Udvalget er indstillet på at afholde møde med Aars Boligforeningen, hvis boligforeningen måtte ønske det.

REGION MIDTJYLLAND

SILKEBORG: Plan-, Miljø- og Klimaudvalget i Silkeborg Kommune anbefaler overfor byrådet, at lokalplan 33-004 for institutionen Solbo vedtages endeligt.

Lokalplanen skal give Børnecenter Solbo brede rammer for udformning og placering af fremtidig bebyggelse, så institutionen kan udvikle sig i takt med nye behov og muligheder, herunder give mulighed for, at både bygningsanlæg og udendørs lege- og opholdsarealer kan udvikles og udbygges med udgangspunkt i den eksisterende bygning.

SILKEBORG: Plan-, Miljø- og Klimaudvalget i Silkeborg Kommune havde et forslag til lokalplan for et område til centerformål ved Christian 8.s Vej i Silkeborg Midtby til behandling forleden. Udvalget foreslår, at der udarbejdes et revideret forslag, der holder sig indenfor kommuneplanens rammer for boligdelen. Det vil sige, at der højst må bygges i fem etager og i karreens dybde for primært at minimere indsigts- og skyggegener. Udvalget ser positivt på forslaget vedrørende butiksdelen.

Lokalplanområdet omfatter ejendommene Christian 8.s Vej 8-14 i Silkeborg Midtby. Lokalplanen giver mulighed for, at den eksisterende dagligvarebutik kan ombygges og moderniseres i op til to etager. Arealet foran butikken ud mod Christian 8.s Vej er udlagt til parkering, men kan benyttes til byggeri i tilknytning til butikken som en udvidelse.

Lokalplanen giver desuden mulighed for parkeringskælder og for opførelse af to punkthuse med op til 27 lejligheder.

REGION HOVEDSTADEN

HELSINGØR: Arkitektfirmaet ON + PSL har på vegne af bygherren (Domea) fremsendt en projektmappe, som beskriver et boligbyggeri på Badevej 2-4 i Helsingør til Helsingør Kommune. Projektet indeholder et forslag om at opføre 30 boliger.

Center for Kultur, Idræt og Byudvikling anbefaler, at projektet danner grundlag for udarbejdelsen af et lokalplanforslag. Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget har sagen på dagsordenen den 19. august.

ESPERGÆRDE: Helsingør Kommune forventer inden for de kommende år at sælge ejendommen Mørdrupvej 15-19, der i dag huser Center for Teknik, Miljø og Klima. Inden salget ønsker kommunen gennem vedtagelse af en lokalplan dels at fastlægge omfang og karakter af en kommende bebyggelse på arealet og dels at sikre en køber af ejendommen en konkret byggeret.

Center for Kultur, Idræt og Byudvikling vurderer, at den skitse til en haveboligbebyggelse af arealet, som Tegnestuen Vandkunsten udarbejdede for Helsingør Kommune i forbindelse med en konkurrence om Espergærdes fremtid i 2013, kan være et godt grundlag for udvikling af ejendommen. Center for Kultur, Idræt og Byudvikling indstiller, at lokalplanarbejdet igangsættes. Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget har sagen på dagsordenen den 19. august.

GRIBSKOV: Kultur- og I­drætsudvalget i Gribskov Kommune sagde på sit seneste møde god for at afsætte 220.000 kroner til et forprojekt for etablering af et museum i Gilleleje om redningen af de danske jøder 1943. Formålet med forprojektet er at forberede og udarbejde præsentationsmateriale om tankerne bag det nye museum, som kan danne baggrund for henvendelse til en stor relevant fond.

Det er tanken, at museet skal være en del af det statsanerkendte Museum Nordsjælland, som skal stå for drift og dermed levere det faglige indhold i samarbejde med de øvrige kulturhistoriske museer og arkiver på den nordsjællandske kyststrækning fra Halsnæs til Dragør.

Projektgruppen, der skal stå for forprojektet, består af Museum Nordsjælland, Dansk Jødisk Museum og administrationen i Gribskov Kommune.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125