23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION HOVEDSTADEN

HVIDOVRE: Det er planlagt at renovere parkeringspladsen ved Åmarkens Station i Hvidovre i 2016.

I den forbindelse godkendte Teknik- og Miljøudvalget forleden, at der udarbejdes projekt for renoveringen i løbet af efteråret i år.

Der er ikke sket ændringer på Åmarkens Station, siden den blev bygget, og parkeringspladsen er utidssvarende og i ringe stand.

Der vil ikke kun være tale om en istandsættelse. Det vil også blive overvejet, om parkeringspladsen kan indrettes mere hensigtsmæssigt, og om der kan tilføjes nogle grønne elementer.

Der er afsat 200.000 kroner til projektet i år og 2,1 mio. kroner næste år.

REGION SYDDANMARK

SØNDERBORG: Sønderborg Byråd har besluttet, at busser inden for kommunen, skal overgå til gasdrift, for at mindske udledning af CO2.

Det er derfor nødvendigt at byggemodne og anlægge en gasfyldestation på mellem 20.000 og 25.000 kvm. Arealet byggemodnes med nødvendig infrastruktur og forsyning. Pladsen afsluttes med belægning og forberedes for etablering af gaspåfyldning.

Selve de tekniske installationer vil blive leveret og installeret af gasoperatøren. Udgiften vil indgå i den fremtidige gaspris.

Gasfyldestationen foreslås etableret på eksisterende erhvervsområde Rønsdam, Ragebøl, alternativt ved eksisterende erhvervsbyggemodning Coriolisvej, Ragebøl.

Der vil blive afholdt udbud over anlægsarbejderne, og sideløbende hermed vil der blive gennemført udbud på henholdsvis levering af gas samt etablering af gasinstallation samt busdrift.

Teknik- og Miljøudvalget indstiller til Byrådet, at finansiering af udgiften til byggemodning af området, foretages af de midler, der er afsat til byggemodning og færdiggørelsesarbejde 2015 og 2016.

Det forventes at byggemodningen af arealet vil koste 11 mio. kroner eksklusiv eventuelt grundkøb, med en fordeling på tre mio. kroner i 2015 og otte mio. kroner. i 2016.

GRÅSTEN: Det er planen, at udvide Buskmosevej og at etablere en dobbeltrettet cykelsti fra Kværs til Gråsten.

Cykelstien Kværs-Gråsten skal følge Ravnsbjergvej, fra en eksisterende sti til Buskmosevej og derfra videre langs Buskmosevej til Kværs. Cykelstien vil ligge på Ravnsbjergvej sydlige side og på Buskmosevejs nordlige side. Udvidelsen af Buskmosevej vil gå fra Krydset med Ravnsbjergvej til Kværs. Buskmosevej vil hovedsalig blive udvidet i dens nordlige side.

Men før arbejdet kan sættes i gang, skal jorden erhverves. Der vil forsøges med frivillige aftaler, men Teknik- og Miljøudvalget har den 11. august godkendt at ekspropriere de nødvendige arealer hvis der ikke kan indgås aftaler.

REGION MIDTJYLLAND

GJERN: Plan-, Miljø- og Klimaudvalget i Silkeborg Kommune har sagt god for at bevilge penge til til udvikling af den kommunalt ejede Teglværksgrund i Gjern til et rekreativt område. Arealet er delvist forurenet, så bevillingen skal dels anvendes til afværgeforanstaltninger for jordforurening og dels til etablering af faciliteter, der kan understøtte og fremme den rekreative benyttelse.

Lokalrådet har nedsat en arbejdsgruppe, som i samarbejde med kommunen skal arbejde med den videre udvikling af Teglværksgrunden. Dette indebærer blandt andet forslag til nye stier, diverse faciliteter til ophold og bevægelse samt formidling af natur og kulturhistorien på stedet.

REGION NORDJYLLAND

DRONNINGLUND: Stabsenheden for Udvikling & Planlægning og Fagenheden for Teknik og Miljø i Brønderslev Kommune har udarbejdet forslag til midtbyplan for Dronninglund, som i nærmeste fremtid forventes godkendt og udsendt i offentlig høring. I første omgang skal Teknik- og Miljøudvalget se på forslaget på mandag.

Midtbyplanen er opdelt i to hoveddele - en analysedel, der præsenterer den viden, der er opnået gennem analyserne samt en udviklingsdel, der beskriver nye initiativer, der foreslås gennemført.

Hovedgrebet i udviklingsplanen er koncentration af aktivitet i området omkring Slotsgade. For at understøtte Slotsgade som det handelsmæssige centrum for Dronninglund foreslås der udarbejdet et by- og trafikrumsprojekt for den centrale del af Slotsgade, der skal danne baggrund for en efterfølgende renovering og nyindretning. Slotsgade fremstår i dag nedslidt og trænger til et ”løft”. For at gøre Slotsgade attraktiv både for midtbyens besøgende og de erhvervsdrivende bør der arbejdes med at sænke hastigheden og med at skabe bedre synlige parkeringsforhold i gaden.

Stabsenheden for Udvikling og Planlægning og Fag­enheden for Teknik og Miljø foreslår, at forslag til midtbyplan for Dronninglund godkendes og udsendes i høring.

NEJST: Forslag til kommuneplantillæg nr. 7, lokalplan 32-T-21.01 og miljørapport for ”Vindmøller ved Nejst II” forelægges for Teknik- og Miljøudvalget i Brønderslev Kommune til endelig vedtagelse på mandag.

Planforslagene giver mulighed for at udvide den eksisterende vindmøllepark ved Nejst, der består af fire møller på 140 meter, med yderligere tre møller med samme udseende. Udvidelsen placeres som en ny række nord for den eksisterende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281