23948sdkhjf

Nyt Aarhus-vartegn er på plads

Aarhus Ø får nu glæde af et nyt udsigtstårn og vartegn med panorama-kig over bugten og havnebydelen
I skarp konkurrence med flere andre tegnstuer vandt Dorte Mandrup Arkitekter i 2013 arkitektkonkurrencen om et nyt udsigtstårn til Aarhus Ø, som nu er overdraget til byens borgere.

Med overdragelsen får de mulighed for at komme op i tårnet og nyde et panorama-kig over bugten og havnebydelen.

En gave

”Udsigtstårnet er en gave til Aarhus og byens borgere. Med tårnet har byen fået et arkitektonisk landemærke og et socialt samlingssted”, siger Aarhus-borgmester, Jacob Bundsgaard (S) i en pressemeddelelse og retter en stor tak til Salling Fondene for donationen, som har gjort det muligt at rejse det nye vartegn.

”Udsigtstårnet spiller perfekt sammen med det kommende miljø ved Bassin 7 med havnebad, strandzone, teater, cafeer, restauranter og maritime badehuse, som vil stå færdige i 2017, hvor Aarhus bliver europæisk kulturhovedstad”, supplerer Kristian Würtz, rådmand for teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Glad tegnestue

Hos Dorte Mandrup er man glade for at have skabt Aarhus’ nye arkitektoniske landemærke.

”Det er et fantastisk privilegium for tegnestuen at få lov til at udføre et skulpturelt landmark, som vil tilføre oplevelse, udsigt og socialt samlingspunkt for alle, der kommer forbi”, siger Dorte Mandrup, direktør i Dorte Mandrup Arkitekter og fortsætter:

”Vi håber, at det kommer til at fungere som startskud for bylivet på Aarhus Ø, og at aarhusianerne vil tage det til sig som fixpunkt, mødested og tribune, hvorfra man kan betragte livet på havnen”.

jsk

Fakta om vartegnet
Bygherre: Aarhus Kommune
Donation: Salling Fonden
Ingeniører: Søren Jensen Rådgivende Ingeniører
Produktion og montage: HSM Industri A/S


b]Salling Fondene[/b]
Aarhus Kommune modtog i 2012 74 mio. kroner af Salling Fondene til et udsigtstårn, et havnebad, en skulptur og en legeplads.
Det første projekt, der er realiseret, er legepladsen, som er opført ved byens nye hovedbibliotek og borgerservice ”Dokk1”, og som åbnede samtidig med huset den 20. juni 2015.
Det næste projekt, der skal opføres, er skulpturen, som skal rejses på den centrale havneplads ud for domkirke-aksen.
Havnebadet vil stå færdigt i 2017 sammen med de øvrige bylivsaktiviteter ved Bassin 7.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125