23948sdkhjf

Ingen vej uden om højere bøder og mere fartkontrol

I Licitationen den 30. juni er Danske Anlægsentreprenører under Dansk Byggeri citeret for at sige, at bøder ved for høj fart ved vejarbejder er nødvendige, men at man også skal overveje om afspærringen omkring vejarbejdet kan forbedres.

Det er glædeligt at Dansk Byggeri er oppe og markere over for høje hastigheder ved vejarbejde – det kan ikke siges ofte nok – farten skal ned.

Og det er muligt at Dansk Byggeri ikke syntes, at bøder er tilstrækkeligt – det er muligt, men det var vores bedste forslag. Da Sikre Veje for år tilbage begyndte, systematisk og målrettet, at påvirke politikerne i Christiansborg for at få mere sikkerhed ved vejarbejder, valgte vi at koncentrere indsatsen om det, vi synes var det vigtigste, hastigheden. Og derfor var det det forslag, som vi gik til politikerne med – sammen med bl.a. 3F. Og vi er glade for at politikerne tog det til sig og indførte det. Ret konsekvent.

Det er en afsporing af debatten at tale om forbedring af de sikkerhedsmæssige forhold uden at tale hastighed. Så længe trafikanterne ikke respekterer de hastighedsgrænser der etableres og som er nødvendige ved vejarbejder, så er der ingen vej uden om høje bøder og klip i kørekortet.

Det er et langt træk at ændre en generel holdning hos den del af befolkningen som mangler respekt for andres liv og helbred.

Kampagner og andre gode initiativer har været forsøgt i årevis – og det hjælper – kortvarigt. Og værnemidler som bump og afspærring hjælper også, men hvis en 30 tons lastbil kører for stærk og ved et uheld kommer ind i arbejdsområdet, som vi har set det ske, hjælper det ikke.

Så p.t. er det bedste kort – bøder, klip og meget stor sandsynlighed for at møde en fotovogn ved de større vejarbejder. Og jo større sandsynlighed – jo hurtigere får det en effekt. Det er derfor Sikre Veje netop fået udarbejdet en vejledning om, hvordan vejentreprenørerne kan anmode politiet om at få udført en automatisk fartkontrol ved et givet vejarbejde. Vejledningen er lavet i samarbejde med Rigspolitiet Nationale Færdselscenter.

Men vi vil fortsat gerne i dialog med hele branchen og se, om vi i fællesskab kan komme med flere og bedre løsninger, for det er vores medarbejdere der gå vejene – og intet er mere vigtigt at få dem sikkert hjem hver dag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109