Anlægsnyt
JYDERUP: Holbæk Kommune ønsker at være med til at nedbringe udledningen af CO2. Derfor har kommunen udlagt et område til et nyt solenergianlæg, skriver Nordvestnyt.
Anlægget skal dække 18% af varmeproduktionen i det kommunale Jyderup Varmeværk og skal være klar senest 2018. Det er den størrelse anlæg, der kan dække behovet lige nu.
Der er et borgerønske om at gøre plads til en fremtidig udvidelse af anlægget.
Det er, ifølge kommunen, et fornuftigt indspark, men det kræver at Vejdirektoratet bliver inddraget for at flytte en ny vej, og det menes ikke at Vejdirektoratet vil acceptere det.
Skulle der senere blive brug for at gøre anlægge større, vil kommunen til den tid finde en placering til et nyt anlæg.
Området solcelleanlægget, teknikbygning og akkumuleringstank skal ligge på, anvendes i dag til landbrug, regnvandsbassin og et beplantningsbælte langs jernbanen.
Lokalplanforslaget er i høring og der kan gøres indsigelser, bemærkninger og forslag inden den 21. august.
HVALSØ: Lejre Kommune har givet dispensation til en grundejer i Hvalsø, så en lille natursø ved Åsen nu kan oprenses og udvides, så søen bliver mere oval end rund.
Kommunen har dog visse forbehold: Der må blandt andet ikke graves dybere end den naturlige bund - den jord, der graves op, skal placeres i en jordvold efter kommunens anvisninger og oprensningen skal ske i perioden mellem den 1. september og til den 15. februar af hensyn til de padder, der er i området.
Den eksisterende sø er på 170 kvm. og omkring 3 meter dyb og den ’nye’ sø bliver 350 kvm. og 1,5 meter dyb.
Udover at forskønne området, er årsagen til udvidelsen at søen flyder over sine bredder, når der er kraftigt regnvejr.
REGION HOVEDSTADEN:
GILLELEJE: Gilleleje Havn blev slået til pindebrænde af stormen Bodil i 2013. Det eneste måde at undgå en gentagelse af det, er at genopbygge og forstærke molerne før årets vinterstorme kommer.
Gilleleje Havn er, ifølge Frederiksborg Amts Avis, på forkant med situationen. En projektbeskrivelse til beskyttelse af havnen er udarbejdet af Niras.
Projektet indeholder blandt andet genopbygning af Vestmolen og etablering af en bølgeskærm på Østmolen, der skal reducere bølgeoverskyl.
Hele projektet vil komme til at koste 30 millioner kroner at gennemføre.
Finansieringen af projektet er derimod en helt anden sag. Der er ikke sket noget i sagen siden foråret, hvor projektet lå klar.
Pengene er søgt hos forskellige fonde og den slags ligger stille i sommerperioden. Men hvis der ikke sker noget i løbet af august, risikerer havnen ikke at kunne nå at få byggeriet færdigt inden vinter.
Der er endnu ikke truffet nogen beslutning om, om der skal skal laves nødløsninger, såfremt pengene ikke kommer i hus.
Da Bodil slog til i 2013, kostede det 3,5 millioner kroner at genopbygge havnen.
REGION MIDTJYLLAND
SKIVE: Hospice Limfjord vil gerne have en park, som kan bruges som rekreativt areal til deres patienter. Sygehuset i Skive vil også gerne have parken, da den kan bruges til genoptræning af hjerneskadede patienter.
En spareplan har indtil nu sat en kæp i hjulet for projektet, men nu lysner det for planerne.
Region Midtjylland ejer arealet, som parken kan anlægges på og Hospice Limfjord er tovholder på projektet, der, ifølge Skive Folkeblad, anslås at komme til at koste 15 mio. kr. at realisere.
Men først skal der skaffes de midler til at finansiere anlægget.