23948sdkhjf

Metroarbejdere har penge til gode

Metroentreprenører erkender overenskomstbrud og indgår millionforlig
Flere hundrede metroarbejdere ansat hos den italienske entreprenør Cipa og den irske rekrutteringsvirksomhed ICDS kan se frem til en klækkelig efterbetaling for i lange perioder at have fået for lidt i løn i forhold til overenskomsten.

Det er en konsekvens af samlet tre forlig, som Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening (BJMF) har indgået med de to metroentreprenører.

For ICDS betyder forliget efterbetaling på i alt otte mio. kroner, mens forliget for Cipa indebærer efterbetaling syv mio. kroner. For Cipa kommer forliget oven i den historisk store bod på 22 mio. kroner, som entreprenører blev idømt ved en faglig voldgift i foråret.

Med forligene har de to entreprenører erkendt ikke at have overholdt overenskomstens bestemmelser om forskudt arbejdstid.

For Cipa angår forliget perioden fra 9. december 2014 til nu, mens forliget med ICDS omfatter hele virksomhedens virke ved metrobyggeriet.

”Begge de to entreprenører beskæftiger omkring 400 folk på metroen, så der er mange ansatte, der får penge ud af forligene”, siger Silas Grage fra BJMF.

Fagforeningen har omkring 200 medlemmer blandt de ansatte i de to virksomheder. De øvrige vil nu via opslag på arbejdspladserne blive orienteret om forligene og får en frist til 1. september til at melde sig ind i fagforeningen, hvorefter de også vil blive omfattet af efterbetalingen.

Læs også: " Fælles indsats skal sikre mod overenskomstbrud ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14