23948sdkhjf

Hospital integrerer kunst i byggeriet af nyt parkeringshus

Et nyt kunstprojekt til parkeringshuset på Bispebjerg Hospital skal fortælle unikke historier om området og integrere byen med hospitalet
Parkeringshuse er normalt ikke steder, man forbinder med kunst og gode fortællinger, men på Bispebjerg Hospital i København gør man nu op med den forestilling.

I øjeblikket bliver der opført et nyt parkeringshus som første byggeri i Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg. Ambitionen for huset er, at det skal være et vartegn for området, og at det skal give noget tilbage til byen. Det gør man blandt andet ved at bygge offentligt tilgængelige tagterrasser med udsigt over byen.

En anden måde at give noget tilbage er ved at integrere kunst i bygningen, så folk, der parkerer deres biler, får en oplevelse med sig. Billedkunstneren Malene Nors Tardrup har fået til opgave at lave et kunstværk til parkeringshuset, som skal fortælle historier fra hospitalet og fra nærområdet.

”Jeg bruger arkivmateriale til at fortælle noget om vores fælles kulturhistorie. Mine værker peger både tilbage og frem i tiden. Jeg synes, det er spændende at undersøge, hvordan vores kulturarv definerer, hvem vi er”, siger Malene Nors Tardrup.

Kunne ses udefra

Kunstneren er gået på jagt i forskellige arkiver og private samlinger for at opstøve fortællinger og billeder fra hospitalets og Nordvest-bydelens historie, som skal bearbejdes og laves om til et kunstværk til parkeringshuset.

Malene Nors Tardrup forventer også at interviewe ansatte og patienter på udvalgte afdelinger på hospitalet samt lokale borgere, der er vokset op i området i håbet om at grave nyt materiale frem.

Derudover skal kunstværket gerne kunne ses udefra gennem facadelamellerne, og det stiller også nogle krav til udformning, farver og materialer. Når det nye Akuthus står færdigt i cirka 2025 vil nogle af sengestuerne vende ud mod parkeringshuset, så til den tid vil kunstværket også komme patienterne til gode.

”Vi vil gerne give folk en god oplevelse, når de kommer på hospitalet. Parkeringshuset er jo noget af det første, mange møder, når de kommer hertil. Derfor er det oplagt at tænke kunst ind her – også selvom det måske er lidt utraditionelt”, siger Tine Hancock, der er projektleder og ansvarlig for kunststrategien i Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.

Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg bliver bygget på det gamle Bispebjerg Hospitals område fra 2014 til 2025, og 1 procent af byggesummen skal bruges til kunst - i alt godt 40 mio. kroner. Parkeringshuset står færdig ved årsskiftet.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143