23948sdkhjf

Entreprenører får kompensation for opsagte kontrakter

I hemmelighed har Helsingør Kommune indgået forlig med to ud af tre firmaer, som skulle bygge ny city-skole, hvor byggeriet blev stoppet af klagenævn, skriver Frederiksborg Amts Avis
Under dyb diskretion har Helsingør Kommune indgået et forlig med to ud af tre entreprenørfirmaer, som for et års tid siden fik kontrakten på at bygge første etape på 140 mio. kroner af den mindst 300 mio. kroner dyre Skolen i Bymidten, som skulle tiltrække ressourcestærke familier.

Imidlertid blev byggeriet stoppet få uger senere, da Natur- og Miljøklagenævnet underkendte lokalplanen. I januar i år opsagde kommunen kontrakterne af frygt for at tabe endnu en sag ved Natur- og Miljøklagenævnet.

Siden da har kommunen med advokatbistand forhandlet med de berørte entreprenører, og nu kan Frederiksborg Amts Avis afsløre, at der er indgået forlig med Hørsholm-firmaet Skou Gruppen og Frederikssund-firmaet Anker Hansen & Co. Endelig oplyser det tredje firma PRO Ventilation, at man venter at underskrive et forlig efter sommerferien.

Ingen af parterne vil - eller må - oplyse størrelsen på kompensationen. Det vil vikarierende borgmester Ib Kirkegaard (DF) heller ikke. Ifølge Frederiksborg Amts Avis’ oplysninger bliver der tale om et tocifret millionbeløb i kompensation til de uheldige entreprenørfirmaer.

Hele sagsforløbet omkring ansvaret for det skandaleramte byggeri bliver i dag undersøgt i en ekstern advokatundersøgelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141