23948sdkhjf

Evalueringscenter får ny formand

Finn Lauritzen afløser Jørgen Nue Møller som formand for Byggeriets Evaluerings Centers Fond
Byggeriets Evaluerings Centers Fond får ny formand. Direktør for Öresundskomiteen Finn Lauritzen afløser Realdanias repræsentant, adj. professor Jørgen Nue Møller, der efter godt fem år i bestyrelsen har valgt at forlade posten.

Jørgen Nue Møller, der blev 70 år i 2014, mener, at tiden er inde til at nye kræfter overtager formandsposten. Samtidig ønsker han at reducere sit arbejdsomfang.

Finn Lauritzen har stor erfaring inden for byggeriet. Han var fra 2006 til 2012 direktør i Erhvervs- og Byggestyrelsen og før det direktør for Konkurrencestyrelsen og er i dag direktør for Öresundskomiteen.

”Jeg ser frem til at arbejde med evaluering af byggesektoren. Jeg kan se, det er et tiltag, som virkelig er med til at ændre den måde vi bygger professionelt i Danmark - og det er der behov for. Evalueringsordningen har eksisteret i over 11 år, og der er sket meget med ordningen i den tid. Jeg vil gerne medvirke til at forme ordningen, så den bliver endnu mere attraktiv for landets bygherrer, rådgivere og entreprenører”, siger Finn Lauritzen i en pressemeddelelse.

Indførte karakterbøger

Byggeriets Evaluerings Centers Fond er stiftet i 2002 af byggeerhvervets organisationer og regeringen med det formål at fremme byggeriets kvalitet og effektivitet. Centret driver en evalueringsordning for byggesektoren og er blandt andet kendt for indførelsen af karakterbøger og et rating system for byggeriets virksomheder.

Den afgående SR-regering har dog før folketingsvalget lagt op til at frafalde kravet om obligatoriske karakterbøger ved offentlige byggerier

Ud over Realdania er BAT-kartellet, Bygherreforeningen i Danmark, DI Byg, Dansk Byggeri, Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, F.R.I., Danske Ark og Tekniq repræsenteret i evalueringscentrets bestyrelse.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158