23948sdkhjf

Både for meget og for lidt arbejde fylder hos de selvstændige

Det kræver ekstra energi fra den selvstændige, når der er travlt i butikken, men også når der mangler opgaver
Mens medarbejderne i byggeriet lægger arbejdet på hylden, og bruger al deres energi på at holde fri, når de går hjem fra arbejde, er situationen en anden for de mange selvstændige i branchen.

De er i højere grad herre over deres egen tid, men når man står med ansvaret for en virksomhed, kan grænserne mellem arbejde og fritid hurtigt flyde ud.

”Det kan pege begge veje, for når man har sin egen virksomhed, kan man tilpasse arbejdet efter fritidslivet i forhold til arbejdstiden. Men i forhold til energien, kunne man godt forestille sig, at de selvstændige har mere grænseløshed i arbejdet”, siger Karen Albertsen, forsker i psykisk arbejdsmiljø, arbejdstid og balance mellem arbejde og privatliv hos Teamarbejdsliv.

Læs også: " Byggeriets ansatte er blandt de bedste til at holde helt fri ".

Grænser flyder ud

Grænseløshed kan både være, at man mentalt tager problemstillinger fra arbejdet med sig hjem og bliver ved med at tænke over dem, og det kan være faktiske arbejdsopgaver, man ikke har løst, som man så løser i fri­tiden.

”Man kan forestille sig, at det er tilfældet for mange selvstændige på området, at de tager arbejde ind i weekender, ferier osv. for at nå dem og for ikke at gå glip af en kunde. Det spiller ind på, hvordan arbejdstiden får indflydelse på privatlivet”, siger hun.

”I forhold til energien, spiller det både ind, hvis det går forrygende, og man har alt for meget at lave, og hvis det går dårligt og man er bekymret for virksomheden”. siger Karen Albertsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.117