23948sdkhjf

Vejle byggemodner nu som før krisen

Vejle Spildevand forventer at bruge dobbelt så meget på byggemodning i år i forhold til sidste år
I Vejle har man lagt krisen bag sig. Det kan blandt andet aflæses af, at antallet af byggemodninger boomer og er tæt på niveauet, da det var højest før krisen.

Mikael Schultz, direktør for Vejle Spildevand, forventer i år en fordobling i omfanget af byggemodninger i forhold til 2014, og at de samlede udgifter lander på 40 mio. kroner i 2015. Til sammenligning blev der, da man nåede højeste niveau inden krisen, brugt 45 mio. kroner.

Der sælges rigtigt mange byggegrunde i Vejle Kommune for tiden, og der er tale om byggemodning til såvel boliger som erhverv.

”Det er min oplevelse, at det ikke kun er i Vejle, men i hele Trekantområdet, hvor der er stigende efterspørgsel efter byggegrunde, og vi kan allerede nu se, at der er mange projekter i støbeskeen for både 2016 og 2017, så tendensen ser ud til at fortsætte”, siger Mikael Schultz.

Naturen tænkes med

Han oplyser, at fordoblingen i aktiviteten også betyder overskridelse af budgettet, men at man finder løsninger.

”Samtidig har vores byggemodningsfolk rigeligt at se til, så vi har måttet hente hjælp hos eksterne rådgivere for at kunne nå det hele”, siger han.

Byggemodningsarbejdet er for Vejle Spildevand ikke kun et spørgsmål om etablering af den fornødne infrastruktur i form af kloakledninger og regnvandsbassiner. Det handler også om et attraktivt nærmiljø og om bæredygtig natur:

”Vi prøver i vid udstrækning at tilpasse vores anlæg, så de gøres til aktiver for nærområdet. Vi ”kamuflerer” vores regnvandsbassiner som søer og gør en praktisk nødvendighed til en naturoplevelse for områdets beboere”, slutter Mikael Schultz.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094