Anlægsnyt
HERLEV: Elverparken i Herlev skal omlægges, grundet stigende grundvand som forårsager oversvømmede stier. Der er udarbejdet en udviklingsplan for parken, og den er på dagsordenen, når Teknik- og Miljøudvalget holder møde den 16. juni.
Parkbrugerne er generelt enige om, at den sydlige del af parken skal have mere naturindhold, og at den naturligt opståede sø skal bevares. Der er desuden stort ønske om at forhindre at regnvand ledes til omkringliggende bebyggelser ved ekstremregn. Der er desuden mange forskellige ønsker til nye aktiviteter og nye opholdspladser i den øvrige del af Elverparken.
På baggrund af brugernes ønsker har forvaltningen udarbejdet en plan for parkens indretning og anvendelse samt tidsplan for omdannelsen. Det samlede anlægsbudget er cirka 880.000 kroner.
Der er søgt om støtte til planens udførelse hos henholdsvis Nordeafonden og Miljøministeriet, og der forventes svar på ansøgningerne i efteråret.
Forvaltningen indstiller til udvalget, at Elverparken omlægges og udvikles efter vedlagte plan i takt med at de nødvendige økonomiske ressourcer er tilgængelige.
BRØNDBY: Brøndby Kommunalbestyrelse skal i dag 10. juni tage stilling til en belysningsplan og et projekt for modernisering af vejbelysningen i kommunen.
Det er planen, at Brøndby Kommune skal overtage vejbelysningsanlægget fra Dong med virkning fra 1. januar 2016. For at have en drifts- og vedligeholdelsesentreprenør klar den 1. januar 2016 har forvaltningen indgået aftale med en teknisk og en juridisk rådgiver til udarbejdelse af udbudsmateriale og assistance til vurdering af de indkomne tilbud både i forbindelse med prækvalifikationen og i forbindelse med det endelige EU-udbud.
Der er på baggrund af data for belysningsanlægget og analyse af alder og type fastlagt en moderniserings- og udskiftningsplan. Ved at udskifte de kviksølvarmaturer og lysstofarmaturer, der er over 20 år gamle, forventer Teknisk Forvaltning en energibesparelse på 60-65 procent i forhold til de nuværende armaturer.
Teknisk Forvaltning anbefaler, at vejbelysningsanlægget moderniseres i forskellige faser. Første fase i udskiftningen vil koste cirka 6,8 mio. kroner, og forvaltningen foreslår, at den gennemføres i 2016. Anden fase, som der skal bruges omkring 1,25 mio. kroner på, foreslås gennemført i 2017.
REGION SJÆLLAND
RINGSTED: Næste gang Plan- og Boligudvalget i Ringsted Kommune mødes, hvilket er den 22. juni. skal der tages stilling til, om der skal arbejdes videre med det forslag som Styregruppen for omdannelse af Torvet har præsenteret. Der anmodes endvidere om en anlægsbevilling på 1,5 mio. kroner til udarbejdelse af hovedprojekt på Ringsted Torv og udbud, finansieret af det afsatte rådighedsbeløb til fornyelse af bymidten.
Torveprojektet blev igangsat i 2013, hvor der blev nedsat en Styregruppe for torveomdannelsen. Styregruppens arbejde mundede ud i en række anbefalinger til Torvets fremtidige omdannelse. De dannede grundlag for, at Gehl Architects udarbejdede det forslag til et fremtidigt torveprojekt, der var i høring henover sommeren 2014. Projektet er efterfølgende blevet bearbejdet på baggrund af de indkomne høringssvar og kommentarer samt på baggrund af en række tekniske tilpasninger, der er nødvendige for at opfylde rollen som klimatilpasningsprojekt.
Der er lagt en rammetidsplan, ifølge hvilken rådgivningsydelsen udbydes i december.
REGION SYDDANMARK
ASSENS: En 20 km lang natursti langs Helnæs Bugten mellem Damsbo Skov og Aaby er på tegnebrættet i Assens Kommune.
Assens Kommune ønsker så vidt muligt at etablere naturstien ad frivillighedens vej og derfor aflægges de berørte lodsejere et besøg inden for de næste måneder. Her vil de dels få mere information om stien, dels få lejlighed til at give deres mening til kende om projektet, herunder muligheden for at komme med eventuelle alternative forslag eller andre bemærkninger til stien.
Når besøgene hos alle lodsejere er gennemført, vil lodsejernes indstillinger blive samlet og i løbet af efteråret præsenteret for Miljø- og Teknikudvalget. Udvalget tager herefter stilling til projektets videre forløb.
På de fleste strækninger skal stien etableres på allerede eksisterende stier samt langs mindre private og offentlige veje. Kun på enkelte strækninger vil der blive tale om at etablere helt nye stiforløb for at binde stien sammen på en hensigtsmæssig måde.
REGION MIDTJYLLAND
KJELLERUP: Plan-, Miljø- og Klimaudvalget i Silkeborg Kommune har godkendt en anlægsbevilling til udvidelse af stisystem i Krabbes Grønne Ring i Kjellerup.
Udvidelsen omfatter etablering af cirka 830 meter ny sti, ridesti og beplantningsbælte sydvest for Kjellerup by. Der bliver etableret et seks-rækket beplantningsbælte, med en to meter bred stenmelssti på den ene side og en cirka 1,5 meter bred ridesti på den anden.
Krabbes Grønne Ring er et grønt bælte rundt om Kjellerup, som stammer helt tilbage fra 1890. Med anlæg af det nye stykke sti skabes der mulighed for at komme hele vejen rundt om byen ad stier og langs Astrupvej.