23948sdkhjf

Betonstøbningens Ferrari ligger i Hedehusene

DSVs nye hovedkvarter vandt In-situ prisen 2015 med sine svungne linjer og et markant blødt look i de ellers betonhårde møbler, kummer, skranker og vægge
I transportvirksomheden DSV’s nye hovedkvarter i Hedehusene har den svungne in-situ støbte receptionsskranke af beton fået følgeskab af siddemøbler, store plantekummer og en næsten svævende skillevæg, støbt på stedet.

Tidligere i år fik det PLH-tegnede byggeri tildelt den prestigefyldte In-situ Pris 2015.

Også de udendørs belægninger er in-situ støbte med kostede overflader.

Virksomheden er placeret på grundens højeste punkt for at give de godt 700 arbejdspladser udsyn over området og den 12.000 kvm store terminalbygning, der bruges til varemodtagelse og videredistribution.

Domicilet, der har DS Stålkonstruktions afdeling, DS Flexhal, som entreprenør, er på 16.000 kvm og disponeret i fire etager omkring et atrium med reception, omklædning, mødecenter og kantine i stueplan og arbejdspladser i åbne kontorer på de øvrige etager.

Brugervenligt miljø

Målet med indretningen af arbejdspladserne var at skabe et sundt og brugervenligt miljø med en rolig stemning, der afbalancerer det tempo som medarbejderne skal holde for at tackle de mange kunders behov.

”Hver gang et materiale eller en designløsning skulle vælges stillede vi spørgsmålet – ’hvilken effekt har det på arbejdsmiljøet?”, siger Paulette Christophersen fra PLH Arkitekter, som har været ansvarlig for indretningen.

Til plh.dk siger hun desuden, at facaderne, etagedækkenes profil og atriet er udformet så dagslyset trænger dybt ind i bygningen og luftskiftet er behageligt.

Alle overflader, såsom akustiske balkonforkanter, beklædninger på kernerne, lofter og gulve giver et dæmpet lydbillede, og armaturerne på toiletterne betjenes håndfrit for at tage hensyn til medarbejdernes sundhed.

Arbejder i åbne rum

Fleksibiliteten i indretningen imødekommer ifølge arkitekterne fremtidige arbejdsmønstre inklusiv 24/7 arbejdstider.

Alle medarbejdere, inklusive topledelsen, arbejder i åbne rum med let adgang til mange typer arbejdsområder – for eksempel semioffentlige med mulighed for dialog eller stille og mere skærmede områder.

”Indeklimaet er CTS-styret med automatisk justering af lysniveauer og ventilation samtidig med, at facaderne fungerer som en intelligent kontrolleret klima- og lysskærm, der indstiller sig efter de skiftende vejrforhold”, skriver PLH Arkitekter på sin hjemmeside om det prisbelønnede byggeri.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125