23948sdkhjf

Statistikken taler for mere motorvej

Dansk Vejforening finder det særdeles positivt, at regeringen nu lover at finde penge til en jysk motorvejsudvidelse
Da transportminister Magnus Heunicke (S) og miljøminister Kirsten Brosbøl (S) i weekenden lovede, at penge til en jysk motorvejsudvidelse er en ny socialdemokratisk topprioritet, vakte det stor begejstring hos Dansk Vejforening.

Det er positivt at se, at man fra politisk side langt om længe er begyndt af få øjnene op for den stigende trængsel på motorvejene.

Tilbage i marts måned så vi jo også Lars Løkke Rasmussens og Kristian Pihl Lorentzens forslag om at anlægge en hærvejsmotorvej længere mod vest. Også dette forslag bakker Dansk Vejforening op om.

Behovet for mere motorvej er til stede. Statistikken taler for sig selv. Alene fra 2003 til 2013 er trafikken på motorvejene steget med 38 procent. Derfor er det også vigtigt, at vi får rettet blikket hen mod motorvejene og behovet for udvidelsen af disse. Dansk Vejforening hilser derfor velkomment, at man fra politisk side begynder at topprioritere vejområdet.

Nu har vi således fået et forslag om en jysk motorvejsudvidelse og en hærvejsmotorvej længere mod vest på banen. Men lad os tænke det videre. Efter Dansk Vejforenings mening vil det være fordelagtigt med en langsigtet plan for hele det danske vejnet, således at vi ikke først påbegynder vejprojekterne, efterhånden som behovene opstår. Lad os i stedet tænke mere langsigtet, således at mere unødvendig trængsel undgås.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125