23948sdkhjf

MT Højgaard kom godt ud af 1. kvartal

For første gang i fem år var driftsresultatet positivt i vinterkvartalet, som normalt er årets svageste i bygge- og anlægsbranchen
MT Højgaard-koncernen nåede en tilfredsstillende omsætning og resultat i de første tre måneder af 2015. Den samlede omsætning blev på 1.656 mio. kroner i årets første kvartal, hvilket var otte procent højere end i det tilsvarende kvartal sidste år. Dermed præsterer MT Højgaard for første gang i fem år et positivt driftsresultat i et vinterkvartal, som traditionelt er det svageste inden for bygge og anlæg.

Samtidig kom de seneste to års kraftige omlægninger af koncernens aktiviteter, styring og organisation til udtryk i et driftsresultat før særlige poster på 50 mio. kroner i første kvartal. Det er en markant fremgang i forhold til det tilsvarende kvartal sidste år, hvor driftsresultatet før særlige poster var på minus 30 mio. kroner.

”De største tiltag i vores omfattende turnaround blev iværksat i 2013 og 2014. Men vi er endnu ikke der, hvor vi vil være, så indsatsen fortsætter på alle fronter. Den allerede opnåede fremgang viser imidlertid både os selv og andre, at MT Højgaard-koncernen er på rette vej”, siger adm. koncerndirektør Torben Biilmann i en pressemeddelelse.

Mere i ordrebogen

Koncernen fik i første kvartal nye ordrer for 1,3 mia. kroner. Som følge af tidskrævende godkendelsesprocesser var yderligere projekter for et lignende beløb opnået, men endnu ikke kontraheret endeligt ved kvartalsskiftet.

På trods heraf udgjorde ordrebeholdningen over seks mia. kroner. ultimo første kvartal. De sidste gamle opgaver med ringe eller negativ lønsomhed blev afviklet i 2014, og koncernens ordrebog er i dag lønsom og har en sund risikoprofil, noterer MT Højgaard i pressemeddelelsen.

For 2015 forventer MT Højgaard en omsætning på mellem 7,0 og 7,5 mia. kroner og et driftsresultat i størrelsesordenen 300 til 375 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125