23948sdkhjf

Farveprisen går til Aarhus-kirke

Himlen ind – lyset ned – blikket ud” er overskriften på kunstneren Elle Mie Ejdrup Hansens arbejde i Langenæskirken i Aarhus. Det har sikret kirken Farveprisen 2015
Farveprisen 2015 går i år til kunstneren Elle Mie Ejdrup Hansen for hendes arbejde i Langenæskirken i Aarhus.

Begrundelsen for prisen er: ”Elle Mie Ejdrup Hansens bevidste og velovervejede arbejde i kirken. Samspillet mellem den enkle og sarte farvesætning af de malede overflader og brugen af lys og farver i glas, der tilsammen har skabt en unik helhed og elegance i kirkerummet”.

”Elle Mie Ejdrup Hansens arbejde i kirken skete under overskriften ”Himlen ind – lyset ned – blikket ud”. Det dækker over, hvordan hun har ”aflæst” kirkerummet og tilstræbt at folde det ud og forløse Richters ideer med rummet og skabe en sammenhæng, hvor lys og lyd understøtter arkitektur og den kristne liturgi. Samtidig med at kirken opdateres til det 21. århundrede, bevares dens tydelige træk fra 1960’erne”, siger Ole Draborg, der er direktør i Danske Malermestre.

Det er Cubo Arkitekter, der har stået bag istandsættelsen af Langenæskirken. Malearbejdet er udført af Malerhuset i Aarhus.

Uforglemmelig stemning

Langenæskirken er opført i røde teglsten tilbage i 1966 og tegnet af arkitekterne Arne Graves og Johan Richter. Den er markant i sit udtryk, hvor specielt kirkerummet og det slanke klokketårn skiller sig ud.

”Før renoveringen fremstod kirkerummet mørkt og dystert, især på gråvejrsdage. Nu er kirken er åbnet mod syd, og den dystre glasmosaik er afløst af et stort, gulligt glasparti, der understreger solskinnet. Lyset skaber i samspil med et sandblæst glasparti, udsmykket med himlens skyer, en uforglemmelig stemning af sommerens morgendis”, siger Ole Draborg.

Overrækkes på tirsdag

Farveprisen 2015 uddeles af Danske Malermestre og Kirsten og Freddy Johansens Fond. Farveprisen blev indstiftet i 2006, og gives til projekter, hvor farvesætningen er gjort til en vigtig og fremtrædende del af projektet - såvel nybyggeri som renovering.

Farveprisen er på 150.000 kroner og overrækkelsen finder sted tirsdag den 12. maj 2015 kl. 10.30-11.30.

Komitéen bag Farveprisen
Arkitekt Pia Wiberg, tidligere formand for Danske Arkitekter
Rektor, arkitekt Sven Felding, Kunstakademiets Arkitektskole
Projektkonsulent Ann Bergithe Trampe Broch, Bygherreforeningen
Malermester Kim Vestergaard Laustsen
Tidligere malermester Leon Telvig
Direktør Ole Draborg Danske Malermestre
Formand for Danske Malermestre Per Vangekjær
Billedkunstner Michael Mørk, Akademirådet
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093