23948sdkhjf

Lundgaard & Tranberg tegner det nye Frihedsmuseum

På befrielsesdagen har Nationalmuseet offentliggjort vinderne af konkurrencen om at tegne det nye Frihedsmuseum i København
På 70 års-dagen for Danmarks befrielse i 1945 har kulturminister Marianne Jelved (R) her til formiddag udpeget Lundgaard & Tranberg Arkitekter som vinder af konkurrencen om at tegne det nye Museum for Danmarks Frihedskamp 1940-45 i København – i daglig tale Frihedsmuseet.

Lundgaard & Tranberg Arkitekter har vundet konkurrencen i samarbejde med EKJ Rådgivende Ingeniører, Esbensen Rådgivende Ingeniører, ÅF Lighting - Hansen og Henneberg, Gade & Mortensen akustik og professor, arkitekt Steen Høyer.

”Frihedsmuseet har sin rod i den udstilling, der blev vist allerede i 1945, kort efter befrielsen. Det rummer den nationale samling om frihedskampen og er derfor et ganske særligt museum. Derfor glæder det mig, at vi med vinderforslaget får et museum, der skaber optimale rammer for formidlingen af frihedskampen. Samtidig med at bygningen arkitektonisk vil indgå respektfuldt med omgivelserne i Churchillparken”, siger Marianne Jelved, der har været formand for dommerkomitéen.

Brændte i 2013
Det gamle Frihedsmuseum i Churchillparken i København brændte i 2013, og arkitektonisk bliver det nye museum anderledes end det tidligere Frihedsmusuem.

Udstillingsarealerne befinder sig eksempelvis under jorden og adgang sker gennem en ankomstbygning med info, butik og café beliggende på et grusareal, der fastholder det gamle museums placering i Churchillparken.

Udstillingerne bliver bygget op i en højloftet udstillingssal, som af hensyn til de skrøbelige genstandes bevaring er uden dagslys. Med forslagets kompakte bygningsvolumen gives der desuden gode muligheder for at skabe et bærdygtigt og energibesparende byggeri.

Vinderforslaget skal nu bearbejdes og tilpasses i detaljer, og museet forventes at kunne åbne i 2018. Vinderforslaget og de fire øvrige forslag vil være udstillet på Nationalmuseet fra den 6. maj-16. august 2015.


Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14