23948sdkhjf

Viborg står foran historisk forvandling

Et nyt gymnasium, et stort parkområde og en moderne løsning på de barriereproblemer, som stationsområdet har givet. Det bliver en del af Viborgs nye fremtid
Viborg står foran årtiers største forandring. Den såkaldte Baneby Viborg - området omkring stationen og de tilstødende erhvervs- og boligområder - kan se frem til en forvandling, der dels skal sikre bedre sammenhæng mellem midtbyen og sydbyens erhvervsområde på tværs af banen, dels give Viborg et knudepunkt for kollektive trafik.

”Netop nu er det nye kommuneplanforslag for området syd for banen i høring, siger projektleder hos Viborg Kommune, Helle Gravesen, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Hun fortæller, at man kort efter sommerferien mere præcist kan fortælle, hvordan planen for det nye store parkområde i byen kommer til at se ud. Og hvor stort det grønne område bliver.

”Men vi er endnu forsigtige med at melde størrelser ud, da det skal afstemmes med den nye bebyggelse”, siger hun.

Dynamisk bycenter

Forude venter også en arkitektkonkurrence for banebroen og gymnasiet, et gigantisk projekt for en af Danmarks ældste købstæder.

Udviklingen af stationsområdet og det tilstødende erhvervsområde, ventes færdigt i 2018 og skal bidrage til at gøre midtbyen til et dynamisk bycenter for hele kommunen og give bud på den langsigtede anvendelse af erhvervsområdet.

Samtidig skal projektet, ifølge Realdania, der støtter projektet med 2,1 mio. kroner, være med til at fremme en bæredygtig udvikling, for eksempel ved at gøre det let og attraktivt at benytte bus, tog og cykel.

Projektet i Viborg Midtby sætter fokus på, hvordan man løser de barriereproblemer, som stationsområder ofte giver, og på hvordan man omdanner bynære erhvervsområder. Projektet vil derfor have potentiale til at fungere som demonstrationsprojekt for andre byer, som står over for lignende udfordringer.

Helhedsplan

Der er tidligere blevet gennemført en byplankonkurrence, som har mundet ud i en helhedsplan for stationsområdet.

Vinderne af konkurrencen var Tegnestuen Vandkunsten i samarbejde med RUM, Tyréns AB, Professor Claus Bech-Danielsen, Susturb ApS, Lise Gamst og Sadolin & Albæk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266