23948sdkhjf

Kundernes spareiver falder ud til fordel for de store

Det er de store virksomheder i installationsbranchen, der oplever størst stigning i omsætningen. Kundernes hang til hele løsninger kan være årsagen
Mange virksomheder er i øjeblikket på udkig efter besparelser og vælger i den forbindelse at slå deres vedligeholdelsesaktiviteter sammen.

Når de gør det, er Kemp & Lauritzen klar med samlede servicekoncepter.

”I øjeblikket er der en tilbøjelighed til, at opgaver bliver budt ud, stadig større og større og mere og mere puljet og samlet, og det peger i retning af, at det er virksomheder som Kemp & Lauritzen og andre store virksomheder, der har de bedste forudsætninger for at byde på opgaverne,” siger adm. direktør i Kemp & Lauritzen, Allan Jørgensen.

Tendensen fremgår også af installatørernes brancheorganisation Tekniqs seneste markedsanalyse.

Konsolideringsbølge i gang

”Den store salgsfremgang i årene fra 2003 til 2008 blev først og fremmest skabt, fordi der kom flere store virksomheder, og fordi de store virksomheder havde stigende omsætning. (...) Fra 2011 til 2014 var det igen i de store virksomheder, omsætningen steg mest,” skriver Tekniq.

For virksomheder med et årligt salg over 30 mio. kroner steg salget 32 procent. Den samlede installationsbranche måtte se sig tilfreds med en salgsfremgang på syv procent.

Den udvikling har skabt en konsolidering i branchen, der er krympet med 15 procent siden 2008. Dengang havde branchen 8000 virksomheder. I 2013 var der 6800 virksomheder. I 2014 er der dog kommet 80 nye virksomheder til.

Kemp & Lauritzen regner da også med, at væksten de næste tre år vil komme i form af opkøb.

”Opkøb er løbende noget vi kigger på, og der kommer hele tiden cases,” siger Allan Jørgensen.

Virksomheden kigger primært efter muligheder inden for sine eksisterende fokusområder.

”Hvis man skal være kundeorienteret, skal man også være dedikeret og fokuseret mod det marked og de segmenter, man nu engang har valgt ud,” siger Allan Jørgensen.

Læs også: "Teknikentreprenør tager revanche efter Pihl-knockout"
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.379