23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Kreative udbud

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
Svendborg Kommune har tilsyneladende for alvor lagt sig i selen for at blive bedre til at udbyde de kommunale drifts- og vedligeholdelsesopgaver. Det er positivt, men det kunne faktisk også kun gå en vej, efter de turbulente tider, som selvsamme kommune har været igennem. Kommunen har været i svære slagsmål med en række virksomheder blandt andet på det grønne område. Problemer med udbud, annulleringer med videre har givet den tekniske forvaltning nogle alvorlige skrammer.

Derfor er det opsigtsvækkende, at kommunen nu er helt fremme på banen med nye måder at udbyde arbejder på. En ny udbudsform, der lægger op til, at også mindre virksomheder kan komme i betragtning, og samtidig en udbudsform kaldet kaskademodellen, hvor det ikke kun er pris, der tæller, men også kvaliteten tæller med. Formen betyder, at man ved at vinde udbuddet kan blive hushåndværker for en periode. Kan man ikke løse opgaven, går den videre til nummer to i udbuddet.

Det bliver rigtigt spændende at se, hvad erfaringerne bliver, når projektet har kørt et stykke tid.

Alt andet lige betyder modellen, at der er plads til lokale håndværkere, og at de har en chance for at byde ind. Samme lokale virksomheder må så være forberedt på, at de er i konkurrence.

Vejen frem er netop at udforske nye måder at gøre tingene på. Hatten af for det.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125