23948sdkhjf

Lokale kræfter vinder i Korsør

Georg Berg skal renovere afdelingen Norbrinken for det almene boligselskab BoligKorsør. En renoveringsopgave til en værdi af 59 mio. kroner
Entreprenøren Georg Berg fra Slagelse har afgivet det økonomisk mest fordelagtige tilbud og har derfor vundet opgaven med at renovere 74 boliger i afdelingen Norbrinken for det almene boligselskab BoligKorsør.

I mandags blev kontakten underskrevet, og byggepladsen blev officielt åbnet.

”Det er glædeligt, at vi nu kommer i gang med renoveringen til gavn for beboerne”, siger bestyrelsesformand for BoligKorsør, Ebbe Ahlgren, i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Renoveringen af Norbrinken er et led i et stort moderniseringsarbejde, så BoligKorsør kan tilbyde moderne, attraktive boliger til alle aldersgrupper. Vi er i gang med fem renoveringer af 800 af BoligKorsørs 2.800 boliger. Og yderligere 350 boliger er på vej”.

Beboere i fokus

Renoveringen af Norbrinken omfatter udskiftning af altangange, vinduer og nye facader og er planlagt, så der tages mest muligt hensyn til beboerne.

Der opsættes støvvægge i lejlighederne, så ingen beboere skal genhuses, og nye vinduer sættes i samme dag, som de gamle tages ud. Desuden er der ansat en beboerkoordinator, der skal sikre dialog og kommunikation til beboerne.

For entreprenøren betyder renoveringen, at der skal ansættes seks-otte mand ekstra, der skal gå i boligafdelingen i halvandet år.

”Herudover forhandler vi med lokale underleverandører om opgaverne i renoveringen. Og endelig vil vi gennem vores partnerskab med Jobcenter Slagelse ansætte en ’pladsmand’, der skal holde byggepladsen pæn til gavn for beboere og medarbejdere. Det har vi tidligere gjort med succes, for det kan være et vigtigt skridt tilbage på arbejdsmarkedet for ’pladsmanden’”, siger Christian Berg, adm. direktør i Georg Berg.

Støtte fra Landsbyggefonden

Renoveringen af afdelingen er muliggjort som følge af finansiel støtte bevilget af Landsbyggefonden, der med de to seneste boligforlig på Christiansborg har fået lov til at øge støtten til renoveringer i almene boligorganisationer.

Landsbyggefonden finansierer størstedelen af renoveringen af Norbrinken, som BoligKorsør også selv betaler til.

Renoveringen koster 59 mio. kroner og er planlagt til at slutte den 29. september 2016.
jsk

Fakta
Bygherrer: BoligKorsør
Byggeforretningsfører: Domea
Hovedentreprenør: Georg Berg
Arkitekt: Arkitektfirmaet Friis Andersen A/S
Ingeniør: Lyngkilde
Landskabsarkitekt: Nørgaard & Holscher
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219