23948sdkhjf

Miljøstyrelsen afviser mangel på regulering

Hos Miljøstyrelsen er man villig til at indgå i dialog om asbest i jord, men man afviser billedet af, at der ikke skulle være regulering på området
”Vi genkender ikke billedet af, at der ikke er regulering på området. Vi har en affaldsbekendtgørelse, der regulerer affald med asbest. Vi har en jordforureningslov, der regulerer håndtering af jord forurenet med asbest. I deponeringsbekendtgørelsen er der regler om deponering af asbestaffald, og i Miljøbeskyttelsesloven er der regler om beskyttelse af jorden”, skriver kontorchef i Miljøstyrelsens Jord & Affaldsenhed, Christian Vind, i et mailsvar til Licitationen - Byggeriets Dagblad og fortsætter:

”Men vi vil altid gerne høre erfaringer om asbest fra Grontmij eller andre. Vi bliver løbende klogere på området og har netop udgivet en rapport om asbest i jord. Vi er også i dialog med andre myndigheder om asbest.

Mulig dialog på vej

Grontmij er bekendt med rapporten og reglerne men peger på, at det ikke umiddelbart er nok at tro på, at de virker.

”I princippet har han ret. Hvis alle gjorde præcist, som de skulle, og hvis reglerne blev overholdt uden undtagelse, så ville de asbestholdige materialer ikke komme ned i jorden, men virkeligheden er bare, at det er en svær opgave at identificere materialet og få det udsorteret”, siger Rune Østergaard Haven, markedschef for Contamination Management i Grontmij, og peger igen på Holland, hvor man også har regler om udsortering, men hvor man stadig finder materialet i jorden på byggepladserne.

Han fremhæver, at det ved nogle materialer er nemmere at vurdere muligheden for asbest, mens det kan være svært ved for eksempel fliseklæber og isoleringsmateriale, og han understreger, at Grontmij vil tage kontakt til Miljøstyrelsen for at tage deres invitation til dialog op.

”Vi vil meget gerne i dialog med Miljøstyrelsen”, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093