23948sdkhjf

Under Aarhus-kapel: Ukendt antal mennesker kan være ofre for asbest

I forbindelse med en renovering er der fundet asbest i kælderen under et kapel. Teknik og Miljø-forvaltningen er i gang med at undersøge, hvilke ansatte og andre der kan have haft deres gang i kælderen, skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Der er nemlig netop fundet asbestrester i krybekælderen under Vestre Store Kapel på Vestre Kirkegård. Forureningen er konstateret i forbindelse med en renovering af kontorfaciliteterne i kapellet, "hvor det har været nødvendigt blandt andet at kigge på varmerørene i kælderen", skriver kommunen.

Her har håndværkere fundet asbestaffald fra gammel isolering.

Lukket med det samme

Kælderen er med det samme blevet lukket af, Arbejdstilsynet er blevet orienteret, og et skadeservicefirma har nu fjernet forureningen. Derudover er Teknik og Miljø i Aarhus Kommune ved at afdække, hvilke nuværende og tidligere ansatte der kan have haft deres gang i kælderen og dermed muligvis været eksponeret for det sundhedsskadelige affald.

- Vi har har ikke tidligere haft viden om, at der kunne være asbestrester i kælderen, og efter fundet har vi med det samme sat gang i, at den bliver renset. Vi har underrettet både Arbejdstilsynet, 3F og vores egen arbejdsmiljøorganisation, så vi kan få afklaret, i hvilket omfang der er medarbejdere eller andre, som kan have været i nærheden af forureningen, siger Kim Gulvad Svendsen, bylivschef i Teknik og Miljø.

Han tilføjer:

- Vi ved, at der er hjemløse, som har brugt kælderen til at overnatte i, og at medarbejdere derfor til tider har ført tilsyn dernede. Vi er derfor sammen med arbejdsmiljørepræsentanten i gang med at kortlægge, hvem det drejer sig om.

Ukendt varighed

Det er både Teknik og Miljø og det private firma Danjord, som har stået for driften på kirkegården.

Teknik og Miljø opfordrer tidligere ansatte, hjemløse eller andre, der har været i kælderen, til at henvende sig til Teknik og Miljø.

De foreløbige undersøgelser peger på, at der ikke har været personer i kælderen siden 2013. Det vides endnu ikke, hvor længe asbestaffaldet har ligget der.

Skadeservicefirmaet har desuden gennemgået resten af bygningen, og alt øvrig isolering er indkapslet, som den skal være. Der er derfor ikke behov for oprydning andre steder end i kælderen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.188