23948sdkhjf

Markant flere huse solgt i første kvartal

Der er forårsfornemmelser i hussalget, meget tyder på markant vækst i hussalget. Eurodan-huses fremgang betyder, at de vinder markedsandele
Eurodan-huse solgte 140 nye enfamiliehuse til danske familier i første kvartal i år. Det er en fremgang på 69 procent i forhold til samme periode i 2014.

Fremgangen betyder, at eurodan-huses markedsandel er steget. I 2014 steg eurodan-huses markedsandel fra 7 til 11 procent, og markedsandelen er igen vokset i 2015 til nu 13 procent.

”2015 er startet meget positivt med en markant vækst i salget af nye huse. I de første tre måneder solgte vi i alt 140 enfamiliehuse, svarende til en vækst på 69 procent”, siger adm. direktør Thomas Dahl, eurodan-huse og fortsætter:

”Vi lægger mange kræfter i at rådgive og tage vare om hver enkelt familie gennem hele processen, og det er en vigtig grund til vores fremgang. Samtidig er vi vidner til et markant skifte i danskernes lyst til at købe hus og bygge nyt”, siger han.

Sidste år var bedre

”Væksten i første kvartal kommer oven i en salgsfremgang i løbet af 2014 og navnlig i november-december. Vi kan nu se, at væksten har bidt sig fast og fortsætter her i 2015. Dermed tegner det til, at det samlede nyhussalg i Danmark, som lå på omkring 3.500 enfamiliehuse i 2014, vil stige i 2015. Byggeriets prognoses siger 3.700 men det kan godt blive lidt mere, tilføjer han.

”Jeg tror, familierne reagerer på en række positive signaler fra lav rente, en stabil økonomi og bevidsthed om bedre energi og miljø i et nyt hus. Et nyt hus med energi A-mærket har en lav varmeudgift, typisk 10-15.000 kroner mindre pr. år sammenlignet med et C-mærket hus”.

”Selv et valg i maj eller september vil ikke ændre udviklingen. 160-170 mandater står bag ikke at røre ved boligskatten”, understreger Thomas Dahl.

De større byer

Væksten er navnlig i de større byer i Østjylland, Århus- og Aalborg-området og i hovedstadsområdet.

Også i Påsken har mange familier været ude og se på nyt hus og orientere sig. Men Påsken er normalt ikke det tidspunkt, der sælges flest huse, modsat hvad man ellers hører. Salget topper typisk lidt senere, i maj-juni måned, når familierne har haft tid til at se sig om og overveje og regne på økonomien. Eurodan-huse er Danmarks største familieejede husfirma, som har opført over 9.000 enfamiliehuse siden starten i 1978 og har dermed over 36 års erfaring med at opfylde kundernes husdrømme.

Sigh
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172