23948sdkhjf

Nordjysk entreprenør truer eget rekordoverskud

Lund & Staun rystede akkurat et lurende underskud af sig i 2014. Nu står rekordresultatet fra 2008 til gengæld for fald.
Det er ingen overdrivelse at kalde regnskabsåret 2014 for en blandet oplevelse for Lund & Staun, der driver entreprenørvirksomhed fra Svenstrup syd for Aalborg.

Årets første fem måneder gav så stort et minus, at adm. direktør Michael Lund gik på sommerferie med et fromt håb om bare at gå i nul på bundlinjen for året som helhed.

- Vi havde meget fokus på kalkulationer fra slutningen af 2013, men den strategi faldt til jorden, fordi det endte med at betyde, at vi fik for lidt omsætning ind. Så selv om vi tjente penge på driften, var det ikke nok til at dække de administrative omkostninger, forklarer han til Building Supply.

2014 skal ikke males lyserød
Midtvejs i 2014 vendte lykken dog for den nordjyske entreprenørvirksomhed, som nåede at indhente efterslæbet fra det første halvår takket være en slutspurt i årets sidste syv måneder. Facit blev et driftsresultat på 216.000 kr., som står i kontrast til et plus på over 2 mio. kr. i det foregående regnskabsår.

- Så selv om det var positivt, at vi trods alt nåede at gå i plus, skal det ikke males lyserødt. Resultatet for 2014 var bestemt ikke tilfredsstillende, erkender Michael Lund, som grundlagde virksomheden i 1997 sammen med Henrik Staun, der i dag fungerer som salgsdirektør.

Mavefornemmelsen er 4 mio. kr. bedre
Mere positivt er det, at de gode takter fra 2014 er fortsat med ind i 2015, så langt øjet rækker.

- Vi får nok det bedste år nogensinde i 2015. De ting, vi planlagde sidste år, sker nu, og vi kan se tilbage på det bedste 1. kvartal, vi nogensinde har oplevet. Vi har en ordrebeholdning på omkring 40 mio. kr., hvoraf vi allerede har omsat for de 20 mio. kr. i første kvartal, så det holder budgettet. De opgaver, vi har nu, ser alle ud til at være gode, og vi kan mærke, at efterspørgslen stiger, opsummerer Michael Lund.

”Vil det sige, at rekordoverskuddet på 2,9 mio. kr. før skat fra 2008 er truet af 2015-regnskabet?”

- Ja. Vi ved, at vi løbende får opgaver ind fra en række af gode og faste kunder, så der skal ikke mange store opgaver til, for at det ser rigtig godt ud. Mens efterspørgslen ind til for nylig primært kom fra boligforeninger og det offentlige, så er de private developere også begyndt at røre på sig. Så det rammer rimeligt bredt, konstaterer Michael Lund, som efter eget udsagn kan se frem til at gå på sommerferie med en mavefornemmelse, der er ”en 3-4 mio. kr. bedre” end for et år siden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203