23948sdkhjf

Liberal Alliance kalder Københavns Kommune arrogant

Medlem af Københavns Borgerrepræsentation er rasende over kommunens behandling af private bygherrer
Det understreger billedet af en arrogant og nærmest erhvervsfjendtlig kommune, når Københavns Kommune vil have grundejere til at lave offentlig infrastruktur i tillæg til større byggerier.

Det mener Liberal Alliances medlem af Borgerrepræsentationen, Lilian Parker Kaule.

”Københavns Kommune rangeres gang på gang på gang som en erhvervsmæssigt nærmest uvenlig kommune. Man har en arrogant tilgang til virksomhedsejere og grundejere i kommunen i stedet for at være glade for, at de gider investere”, siger hun.

Kritikken kommer i lyset af, at Licitationen - Byggeriets Dagblad har været i kontakt med otte bygherrer, der har lavet større byggeprojekter i København inden for de seneste fem år.

De har været overrasket over og ofte følt sig presset af Københavns Kommunes ønsker om, hvad bygherren samtidig har skullet lavet af infrastruktur som veje og parkeringspladser.

Det er mafiametoder

”Vi har altså et problem i, at vi sidder fra sag til sag og følevurderer, hvad der nu er det rigtige, i stedet for at man som grundejer kan vide sig sikker på, at du kan få lov til at smide dine investeringer i, uden bekymringer for den politiske behandling senere hen. Det er forargeligt, fordi kommunen har den magtposition, den har, med lokalplanen i hånden”, siger Lilian Parker Kaule, der kalder kommunens praksis for ”mafiaagtig”.

Hun mener dog, at politikerne i København må tage deres del af ansvaret.

”Altså nogle gange så sidder vi og blokerer for nogle lokalplansændringer, bare fordi at vi gerne vil have en græsplæne. Der bliver nogle gange truffet nogle beslutninger, hvor man bliver overrasket og tænker: ”Hold nu op!” Kan det virkelig være rigtigt, at man vil bremse millionprojekter, som nogen har lagt deres investeringer i”, undrer Lilian Parker Kaule sig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112