23948sdkhjf

Varmt vand på vej til jysk svømmehal

Svømmehallen i Vejen Idrætscenter skal udvides med en række nye faciliteter, der skal gøre svømmehallen mere attraktiv for eksisterende brugere og samtidig trække nye til
I dag er det ikke nok at have faciliteter til banesvømning og udspring i landets svømmehaller. Det tager man nu konsekvensen af i Vejen Idrætscenter, hvor svømmehallen bliver bygget om.

Som det er i dag har svømmehallen fra 1981 kun koldt vand, men med udbygningen vil der i fremtiden også være varmtvandsbassiner til rådighed.

”Det har vi arbejdet på siden 1993”, siger Jakob Sander, centerleder i Vejen Idrætscenter til Licitationen - Byggeriets Dagblad og påpeger, at ændringerne er en del af en større plan for idrætscenteret.

”Vi er i gang med en stor opgraderingsplan for at holde idrætscenteret opdateret, og svømmehallen er en del af det”, siger han.

Opgradering både ude og inde

Med opgraderingen bliver svømmehallens eksisterende omklædningsfaciliteter, depotrum og gangearealer renoveret, og der bliver tilføjet en tilbygning på 517 kvm og et 300 kvm stort udeareal.

Indendørs kommer der et helsebad på 282 kvm med varmtvandsbassin, saltvandsbassin og et træningsareal til bløde bevægelsesformer som for eksempel yoga. Helsebadet får også en mindre japansk gårdhave, og der tilføjes et afslapningsområde på 121 kvm, hvor der vil være spa og værestedsfaciliteter.

Det nye udendørsareal får navnet ”Den blå plads” og vil indeholde et stort udendørs motions- og styrketræningsområde, udebrusere, sauna med bålsted, varmtvandsbassin samt ”Årstidernes bad”, der bliver et 28 kvm stort bassin med modstrømsdysser og vandtemperaturer, der skifter med årstiderne og derfor også vil blive brugt til vinterbadning.

Finansiering mangler

Herudover anlægges et nyt motionslokale på 114 kvm i tilknytning til ”Den blå plads”.

Projektet koster alt i alt 18,9 mio. kroner at etablere. Vejen Idrætscenter finansierer 3,2 mio. kroner og låner 12,5 mio. kroner. Lokale og Anlægsfonden har deltaget i projektudviklingen og støtter projektet med to mio. kroner.

”Projektet bliver et eksempel på, hvordan en gammeldags svømmehal kan ombygges og udvides til et tidssvarende og moderne anlæg til svømning, badning og wellness”, siger Esben Danielsen, direktør for Lokale og Anlægsfonden i en pressemeddelelse.

Den sidste del af finansieringen er endnu ikke på plads, påpeger Jakob Sander, der samtidigt fremhæver, at planen er, at svømmehallen skal stå færdig efter jul i år, og at man så småt er gået i gang derude.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109