23948sdkhjf

Partnerskab skal separatkloakere hospital

Glostrup Hospital vil separatkloakere og håndtere affald i et offentlig-privat partnerskab
Regnvand og spildevand, som blandt andet indeholder farmaceutiske rester og resistente bakterier fra Glostrup Hospital, skal ikke længere løbe sammen ud i det kommunale kloaksystem, som er tilfældet nu. I stedet skal der separatkloakeres.

Glostrup Hospital har taget første skridt til at separatkloakere, og det skal ske gennem et offentlig-privat partnerskab (OPP).

Hospitalet har netop sendt en forhåndsmeddelelse ud om projektet, som ud over håndtering af spildevand og regnvand også indeholder håndtering af affald fra hospitalet. I meddelelsen skriver Glostrup Hospital, at man har vurderet, at projektets kompleksitet gør, at det er egnet til at opføre som OPP-projekt, inklusive finansiering, anlæg, drift og vedligeholdelse.

100.000 ton

Når Nyt Hospital Glostrup står færdigt i 2018 inklusive et helt nyt neuro-rehabiliteringshus, forventer hospitalet, at der i alt vil blive udledt omkring 100.000 ton spildevand.

Ved hjælp af det offentlig-private partnerskab ønsker man at udforske muligheden for at optimere håndteringen af de mange ton spildevand. Det skal ske ved hjælp af et nyt avanceret system til rensning af spildevand. Systemet skal rense spildevandet for de farmaceutiske rester og resistente bakterier.

Nyt rørsystem

Ud over separatkloakering og nyt rensningssystem omfatter OPP-projektet også renovering af en mindre del af det eksisterende spildevandssystem samt etablering af et rørsystem, som skal bortlede renset spildevand.

Affaldshåndteringsdelen af OPP-projektet går ud på at strømline transportprocesserne for biologisk affald fra de forskellige hospitalsenheder. Som det er nu, bliver alt affald fra hospitalet samlet manuelt af portører og andre medarbejdere, hvorefter det kommer i containere og kørt bort af private vognmænd.

Hospitalet beskriver selv det nuværende affaldssystem som ressourcekrævende.

I den udsendte forhåndsmeddelelse inviterer Glostrup Hospital til teknisk dialog.

De tekniske dialogmøder vil hovedsageligt finde sted mellem den 21. og den 23. januar, og fristen for at anmode om deltagelse i dialogen er 14. januar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109