23948sdkhjf

Stilladsarbejde må gerne være en slags skånejob

StilladsGruppen Esbjerg satser på at være "blandt klassens pæne drenge"
- Vore gutter skal have en god hverdag. Så kommer de nok også på arbejde i godt humør i morgen. Vi har nogle stykker, der har været her i ganske mange år. Det er vist ikke helt almindeligt i stilladsbranchen. Men vi prøver altså også på at blive blandt klassens pæne drenge.

Jørgen Mikkelsen har selv en fortid som stilladsarbejder. Nogle kalder det montør, men det er bare et andet ord for det samme. En branche, der til tider er beskrevet som ganske barsk. Hvor nogle af aktørerne ikke bekymrer sig om hverken egen eller andres sikkerhed, bare bundlinjen ser rigtig ud. Men hvor andre altså ser fornuft i at have papirerne i orden og sikkerhedshjelmen på.

En dyd

- For min skyld må det gerne betragtes som lidt af et skånejob at være stilladsarbejder hos StilladsGruppen Esbjerg. Vi gør en dyd af, at vore folk alle er uddannede stilladsmontører eller under uddannelse. I alt har vi omkring 30 stilladsfolk, og fire af dem er lærlinge. Vi tager ikke folk ind uden grundlæggende kursusbevis. Og så sørger vi for at have grejet i orden, så ingen skal slæbe sig hverken halvt eller helt ihjel, siger Jørgen Mikkelsen.

Fra montør til direktør

Det er 22 år siden, han gjorde sin entré hos det, der dengang hed SGD Bera i Esbjerg. En af syv afdelinger af et af landets største og ældste stilladsfirmaer. Det var dengang, han var stilladsarbejder. Siden skiftede han position i firmaet. I dag står der "Direktør" på visitkortet fra StilladsGruppen Esbjerg. Der kunne også med god ret stå "Indehaver".

- Fra år 2000 og frem til 2006 blev afdelingerne solgt fra én efter én. Systemet var simpelthen for stort og logistikken med udveksling af materiel mellem afdelingerne var forkert . Carsten Madsen overtog afdelingen her i Esbjerg i 2006, men døde tre år senere. Hans enke drev firmaet videre i godt et års tid, hvorefter jeg købte det, fortæller Jørgen Mikkelsen.

Nu satser den vestjyske stillads-direktør på at markere sig som lidt af et dydsmønster inden for branchen. Og både han og hans mandskab rankede ryggen, da Arbejdstilsynet senest lagde vejen omkring for at tjekke håndtering, sikkerhed, læsning, kraner, seler og meget mere. Tilsynets folk kvitterede med en grøn Smiley.

- Men det skal vi nu også have. Alt kan læsses med truck. Vi har kun biler, der er udstyret med kran. Vi har en idé om, at man skal bygge efter reglerne og derfor bruge el-hejs. Det er faktisk lige så nemt som hånd-hejs. Vi har bygget generatorer på de fleste af bilerne, så stilladsmontørerne ikke skal løbe rundt og lede efter strøm. Og vi går naturligvis efter at blive certificeret efter Stilladssektionens nye certificeringsordning. Vi har alle forudsætninger for at blive certificeret, så derfor kan vi lige så godt få papirerne i orden, fastslår Jørgen Mikkelsen.

Tit på McDonalds

Adskillige steder rundt om i Esbjerg-området kan man se små, større og store stilladser med det store StilladsGruppen Esbjerg-banner. Firmaet holder sig dog ikke kun til lokalområdet. Tvært imod.

- Vi kommer over hele landet. Opgaverne kommer ofte fra entreprenører, som skal klare opgaver for en kæde af virksomheder. Blandt andet kommer vi meget på McDonalds. Sidste år leverede vi stilladser et halvt hundrede steder, hvor McDonalds-restauranter skulle have skiftet tag. I år har vi indtil videre fået 16 McDonalds-opgaver ind, fortæller Jørgen Mikkelsen.

Også når Shell-stationer får skiftet facader, rykker stilladsfolkene fra Esbjerg ud.

- Vi har nogle gode rullestilladser, som facade-entreprenørerne er godt tilfredse med. Vi har vel været med på omkring 25 Shell-stationer, og vi skal lave yderligere 14-15 stykker i år. Blandt de faste kunder er også Dong både her i Esbjerg og i Herning, siger StilladsGruppen Esbjergs direktør.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14