23948sdkhjf

Roadpricing skal løse trængselsproblemer

Foreløbig rapport fra Trængselskommissionen mener roadpricing er bedste løsning på trængselsproblemer
Den gode løsning på hovedstadens trængselsproblemer blev som bekendt ikke en betalingsring. I stedet kan løsningen være roadpricing.

Det er i det mindste buddet fra en arbejdsgruppe i den særlige Trængselskommission, som regeringen nedsatte, da betalingsringen brast.

Det skriver flere medier i dag forud for den delrapport, som Trængselskommissionen offentliggør senere fredag

“Til bekæmpelse af trængsel vurderes roadpricing at være det bedste system sammenlignet med andre løsningsmodeller," lyder det i rapporten..

- Et nationalt roadprincingsystem vil være den bedste løsning, og jeg er faktisk blevet mere optimistisk i forhold til mulighederne for roadpricing gennem den her proces," siger trafikforsker ved RUC, Per Homann Jespersen, der er formand for arbejdsgruppen til Altinget.dk.

- Udbygning af veje og justering af lyskurve til grønne bølger kan også bidrage lidt, men kun med roadpricing kan man nå helt i mål, siger han.

Gruppen har endnu ikke undersøgt de samfundsøkonomiske konsekvenser forbundet med at indføre roadpricing. Det gælder også konsekvenserne af at flytte afgifterne fra ejerskabet af bilen til kørslen i dem.

- Der er selvfølgelig uenighed om, hvordan det skal gøres. Min holdning er, at hvis man skal have det politisk igennem, er det klogt med en delvis nedsættelse af registreringsafgiften, siger, Per Homann Jespersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125