23948sdkhjf

Elevformand om lærlingepladser: Svineri over for skatteydere

Erhvervsskolernes Elev-Organisation mener, at der skal indføres sociale klausuler i entreprenørkontrakter.
Det enorme byggeri af Metro Cityringen vil skabe 25.000 årsværk i hele anlægsperioden. Alligevel har projektet, to år efter det første spadestik blev taget, blot kastet to lærlingepladser af sig.

Og disse tal er ifølge formand for Erhvervsskolernes Elev-Organisation, Morten Ryom, dybt forkastelige.

- Det er et projekt til mange, mange penge, og at der kun går to lærlinge derude, er svineri over for alle de hr. og fru. Jensen'er, der har betalt for det her byggeri, siger Morten Ryom.

Formanden mener, at det både er Københavns Kommune og entreprenørerne bag det store anlægsprojekt, der har svigtet.

Kommunen har været for blødsøden, og virksomhederne har ikke været deres sociale ansvar bevidst, da der i juni 2011 blev indført en frivillig lærlingeaftale mellem byggeriets parter.

- Det er meget sødt, at man i al naivitet har tænkt vi gør det frivilligt at hyre lærlinge, så skal de da nok tage 105 lærlinge ind. Men det har bare vist sig overhovedet ikke at være tilfældet.

- Københavns Kommune har sovet gevaldigt i timen. Vi gjorde for to år siden kommunen opmærksom på, at byggeriet ikke havde lærlinge. Og her svarede de, at det var en fejl, og at de nok hurtigt skulle få rettet op på det, fortæller Morten Ryom.

Han mener, at de manglende lærlingepladser bør få landets udbydere af anlægsprojekter til at lægge stilen om.

- Man må indse, og det gælder ikke kun Københavns Kommune men al bureaukrati her i landet, at det nytter ikke pænt at bede de her virksomheder om at tage lærlinge ind. Frivillighedsprincippet fungerer bare ikke.

- Man kunne snildt indføre sociale klausuler i de kontrakter, man sender i udbud til virksomhederne. Men problematikken er, at man ikke er hård nok over for entreprenørerne siger Morten Ryom.

Byggeriet af Metro Cityringen koster i alt den danske stat 22,2 milliarder kroner.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094