23948sdkhjf

Dansk arbejdstøj "Made in Laos"

Den danske producent af arbejdstøj, Mascot, har åbnet ny fabrik i det sydøstasiatiske land Laos
Siden 2006 har Danmarks største producent af arbejdstøj, Mascot, haft fabrikker i Vietnam, og nu øger Mascot satsning på fabrikation i Asien med sin fjerde fabrik.

Mascot åbnede i sidste uge en ny fabrik i det sydsøstasiatiske land Laos, der grænser op til Vietnam, og kapacitetsudvidelsen er ifølge Mascots ejer og adm. direktør Michael Grosbøl en naturlig følge af den udvikling, Mascot oplever.

Han betegner Mascot Laos som en meget vigtig milepæl i den internationale udvikling af Mascot.

- Mascot forbliver først og fremmest yderst konkurrencedygtige. Samtidig tilbyder vi kunderne arbejdstøj med god samvittighed. Den nye, effektive fabrik vil også bidrage yderligere til at opretholde Mascots høje leveringssikkerhed på godt 98 procent inden for 24 timer, siger Michael Grosbøl

Tæt placering

At vælge Laos til etablering af den nye fabrik var meget naturligt med den tætte placering til Mascots tre eksisterende fabrikker i det nordlige Vietnam.

- Laos har et fremragende erhvervsklima, og regeringen og de lokale myndigheder har været meget hjælpsomme. Fra vi opnåede investeringslicens, har det taget mindre end et år at gennemføre projektet, og jeg ser meget frem til at se de første "made in Laos" Mascot -produkter, siger Michael Grosbøl.

800 ansatte

I 2014 vil der i stadigt stigende omfang blive produceret arbejdstøj fra den nye produktionsenhed i Laos. I løbet af 2014 forventes det, at medarbejderstyrken i Mascot Laos vil nå op på omkring 800 personer.

Den laotiske minister Bounpheng Mounphoxay er ansvarlig for den indistrizone, hvor Mascot har bygget den nye fabrik. Under indvielsen lykønskede hun Mascot og sagde:

- Mascot repræsenterer præcis den slags udenlandske investorer, som vi gerne vil tiltrække. Vi kender Mascots internationale ry som en socialt ansvarlig investor, som går hele vejen for at skabe gode arbejdspladser og udviklingsmuligheder for de ansatte.

Produktionen kan femdobles

Mascots nye fabrik ligger 22 km fra Laos' hovedstad Vientiane og dermed relativt tæt på de vietnamesiske Mascot -fabrikker. Mascot Laos vil dermed have et tæt samarbejde med Mascot Vietnam samt logistikcenteret i Danmark.

Mascot etablerede sig i Vietnam i 2006, og siden da er der etableret tre produktionsanlæg, der opererer med meget høj effektivitet og leverer kvalitetsarbejdstøj til kunder i såvel Europa som Australien, Sydamerika og USA.

Såfremt, der er brug for yderligere kapacitet er den nye grund i Laos klargjort til, at fabriksbygningerne kan udvides med op til det femdobbelte.

Mascot Laos' øverste ledelse består af udstationerede samt laotiske statsborgere, der alle ledes af direktør Thomas Bo Pedersen. Thomas Bo Pedersen har omfattende erfaring i Asien, og han har siden 2006 fungeret som administrerende direktør for Mascot Vietnam.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.147