23948sdkhjf

Varde får et nyt samlingspunkt

Lokale- og Anlægsfonden har bevilget tre mio. kroner til et kommende kulturtorv i Varde, som bliver byens nye samlinspunkt
Lokale- og Anlægsfonden har i flere år arbejdet på at udvikle et eksempel på et kulturtorv, der kan give udendørs plads til en række forskellige kunstarter og udtryksformer.

Siden 2011 har Fonden sammen med Varde Kommune udviklet og tilpasset idéen, så den kan blive en del af moderniseringen af den gamle Stålværks- og Trådspinderigrund i Varde.

På den 17.000 kvm store grund ligger der en række ældre industribygninger, som i flere år har været et tilholdssted for byens kreative miljø, som nu får endnu bedre rammer at udfolde sig i både indendørs og udendørs.

Kulturtorvets indhold er skabt som en del af det omfattende workshopforløb, som Varde Kommune har afholdt sammen med de eksisterende og kommende kulturbrugere i bygningerne på Stålværks- og Trådspinderigrunden.

Et kulturmiljø

Varde Kommunes nye kulturelle centrum og samlingssted bliver både det faste holdepunkt for kreative grupper og foreninger samt et sted at søge hen for byens borgere og turister, når de ønsker uventede og overraskende oplevelser i et enestående kulturmiljø.

- Kulturtorvet i Varde bliver et fint eksempel på, hvordan det er muligt at skabe et inspirerende, tiltrækkende og oplevelsesrigt byrum med udgangspunkt i et stærkt lokalt kulturliv og kreativt miljø, siger direktør Torben Frølich fra Lokale- og Anlægsfonden.

Overdækket uderum

På områdets udeareal bliver der dansepladser, små scener, kunstværksteder, udendørs udstillinger af kunst, skate-faciliteter og filmprojektioner på bygningernes vægge. Der indrettes et "lydeksperimentarium" med forskellige overflader og materialer, som kan aktiveres ved bevægelse. Der etableres et overdækket uderum med værkstedsfunktioner og plads til optræden eller foredrag. Hele området bindes sammen af en asfaltsti, der bliver lagt ud som en løber mellem de forskellige aktivitets- og udtryksmuligheder i området.

- Kulturtorvet bliver hele grunden og områdets dunkende, vibrerende kulturelle hjerte. Det bliver et naturligt centrum for kunst og kultur både for området og for hele kommunen. Områdets kvalitet ligger i den kulturelle alsidighed kombineret med de arkitektoniske kvaliteter. Det bliver virkelig et sted hvor man kan opleve, skabe og være i kunst og kultur, siger Lisbet Rosendahl (V), der er formand for udvalget for Kultur og Fritid, Varde Kommune

Projektet er tegnet af LIW Arkitekter. Varde Kommune har bevilget 6,5 mio. kr. til projektet. Lokale- og Anlægsfonden støtter med tre mio. kroner. I alt koster projektet 13 mio. kroner at etablere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094