23948sdkhjf

2012 var ikke byggeriets år

2012 blev ikke et år, hvor regeringen valgte at gå byggeriets ærinde. Ordet “vækst" som indgik i valgkampen, en byggeminister samt en by-, bolig- og landdistriktsminister, er betegnelser, der alle klinger hult i bygge- og anlægssektorens ører.

Intentionerne er formentligt gode nok, men resultaterne udebliver - og virker i nogle tilfælde helt forkerte. Vi står nu i en situation, hvor regeringens førte politik rent faktisk fører til en højere ledighed i byggeriet i det kommende Herrens år, 2013, og det er helt uacceptabelt, set i en situation, hvor netop byggeriet kunne hjælpe til med at mindske ledigheden.

Der er ganske enkelt for lidt faglighed i den førte politik. Det handler lidt for meget om meningsmålinger og intern magtbalance i den siddende regering.

Det råber lidt til himlen, at gode initiativer, som dokumenteret har skaffet beskæftigelse, nu fjernes, og dermed forstærker effekten af krisen i stedet for at afhjælpe den. Her tænker vi naturligvis på BoligJobordningen, energirenoveringspulje og solcelle-ordning. Man kunne passende tilføje nogle incitamenter til kloakeringen i det åbne land, og måske en yderligere liberalisering af Planloven, som set fra en bygge- og anlægsvinkel er noget Fanden har skabt på en meget vred dag. At vi skal tage hensyn til naturen er implicit og helt naturligt, men den er med til at dræbe ethvert initiativ i landdistrikterne, og den er ødelæggende for den kreativitet, der skal til for at iværksætte nye virksomheder, som kan fungere og vokse i yderområderne.

Forklaringen lyder, at der kommer nogle store infrastrukturprojekter, som vil trække arbejdskraft. Ja, det er rigtigt, men som det var tilfældet, da der i 1100-tallet skulle bygges kirker, så vil disse projekter også i nogen grad blive båret igennem af konsortier, virksomheder og knowhow udefra. At det er tilfældet, bør således aldeles ikke være en overraskelse for nogen. Men vi skal i stedet se det i øjnene og fremme de nære ting, som giver beskæftigelse. Med andre ord - vi skal da ikke skyde os selv i foden.

Lad det være ordene sammen med ønsket om en rigtig God Jul.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094