23948sdkhjf

Kloakeringskrav er en nødvendighed

Miljøministeren afviser kritik af ny kloakeringslov. Der vil være mulighed for, at kommunerne kan hjælpe borgere, som har svært ved at finansiere kloakeringen
Miljøminister Ida Auken (SF) afviser den kritik af regeringens krav om kloakering i det åbne land, som René Christensen (DF) i går rejste i Licitationen - Byggeriets Dagblad.

René Christensen anklagede regeringen for at “smadre julen" for tusindvis af danskere, der skal betale 40.000 - 70.000 kroner for kloakering og spildevandsrensning.

Det sker, fordi regeringen holder fast i et krav om, at grundejere skal have kloakeret deres ejendomme.

Han henviser til regeringens egne tal, der viser, at ejerne af 46.000 ejendomme får økonomiske problemer, og af disse er 2.000 – 3.000 familier i akut fare for at blive sat på gaden.

Stor mundfuld

Men miljøministeren slår over for Licitationen - Byggeriets Dagblad fast, at “vi kan ikke blive ved med at lede urenset spildevand ud til søer og åer rundt om i det åbne land".

- Der er brug for, at flere boliger renser deres spildevand mere effektivt. For nogle familier kan udgiften være en stor mundfuld, og derfor vil jeg sende et brev til alle landets kommuner for at gøre opmærksom på, hvordan de kan hjælpe borgerne. Kommunerne kan eksempelvis undtage ejendomme, der ikke har rindende vand. Vandselskaberne kan lave afdragsordninger alene eller i samarbejde med kommunen, siger Ida Auken.

Alternativer

Samtidig minder Ida Auken om, at langt de fleste grundejere gennem mange år har betalt for tilslutningsbidrag til kloakfællesskab og kloakarbejde på deres egen grund:

- De ejendomme, hvor spildevandsrensningen nu skal forbedres, har hidtil haft meget lave omkostninger til spildevandsrensning sammenlignet med ejendomme, der gennem mange år har haft udgifter til kloaknettet. Kommuner og vandselskaber skal ikke kloakere for enhver pris. Hvis der er andre alternativer, der fungerer bedre i en miljømæssig eller samfundsøkonomisk sammenhæng, så skal man selvfølgelig benytte sig af de tilbud, der er, slutter miljøministeren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094