23948sdkhjf

Byggenyt

REGION SYDDANMARK

KOLDING: Kolding Byråd har vedtaget lokalplan 0712-41 Ved Vejlevej og Paabyvej endeligt. Lokalplanen åbner mulighed for at etablere detailhandelsbutikker, let erhverv og boliger samt parkeringsarealer i forbindelse med disse. Lokalplanen sikrer funktionel afvikling af trafikken i området og skaber en god overgang til det rekreative område omkring Troldhedestien.

Byrådet har samtidig med vedtagelsen af lokalplanen indgået udbygningsaftale med DN Enterprise A/S.

FAABORG-MIDTFYN: Teknik- og Miljøudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune har godkendt tre friluftsprojekter, der skaffer friluftsfolket gode faciliteter langs Øhavet: Et smukt, gammelt foderhus i en lysning tæt på Øhavet i Dyreborg Skov får en levende fremtid som skovshelter. På Millinge Klint etableres adgang til og fra vandet ad en ny trappe i skrænten med en sliske til transport af for eksempel kajakker samt en pontonbro til brug ved undervisning, og Ved Klinten Strandområde i Faaborg indrettes en bål- og grillplads i forbindelse med en renovering/udbygning af området.

Detailøkonomien er ikke på plads, men meningen er, at realiseringen af projekterne skal finansieres delvist af de 250.000 kr., som kommunen fik, da Friluftsrådet i 2011 kårede Faaborg-Midtfyn som årets friluftskommune.

Længst fremme er planen om at omdanne det gamle foderhus i Dyreborg Skov til skovshelter. Det stråtækte træhus står på høje pæle, det er åbent i "stueetagen". Huset skal fortsat være åbent, og det åbne rum i underetagen skal være madpakkerum. Ovenpå laves et stort, aflukket rum til at sove i.

Huset er faldefærdigt, så det skal rives ned og bygges op på ny. Praksis Arkitekter, Troense, har projekteret genopbygningen med respekt for den oprindelige konstruktion.

ESBJERG: Esbjerg Byråd besluttede forleden at købe et stort areal af Esbjerg Havn til virkeliggørelse af Esbjerg Strand projektet. Dermed har byrådet taget det første vigtige skridt mod udviklingen af et helt nyt strand- og havneprojekt, der blandt andet omfatter domicilbyggeri og en ny lystbådehavn.

Realiseringen af hele Esbjerg Strand projektet er anslået til at koste cirka 400 mio. kroner, og ud over basisudgaven indeholder visionen også en grund til et nyt kunstmuseum, etablering af badestrande og et havnebad. En basisudgave af Esbjerg Strand indeholdende areal til domicilbyggeri, lystbådehavn og en forlængelse af H. E. Bluhmesvej er i august 2011 anslået til at koste cirka 100 mio. eksklusiv byggemodning af domicilarealet. Købssummen for arealet er fastsat til 17,6 mio. kr.

REGION MIDTJYLLAND

SILKEBORG: Silkeborg Byråd har bevilget penge til ombygning af det tidligere plejehjem Kejlstruplund til rusmiddelcenter og hjemsted for fire hjemmeplejegrupper i Alderslyst. Ombygningen ventes at være færdig i sommeren 2014.

GJERN: Silkeborg Byråd har fremlagt et forslag til lokalplan for Tingbakken til offentlig høring. Der bliver plads til at opføre 19 parcelhuse i området.

REGION HOVEDSTADEN

FREDERIKSBERG: Frøbelseminariet på Grundtvigsvej på Frederiksberg skal flytte, og det giver Frederiksberg Kommune mulighed for at købe ejendommen til Frederiksberg Ny Skole, der er midlertidigt placeret på Lollandsvej. Frøbelseminariet skal flytte sammen med en række andre uddannelsesinstitutioner på den nye campus, der etableres på Carlsberggrunden.

Planerne om at overtage den smukke bygning og gøre den til folkeskole, har været under forberedelse længe i Frederiksberg Kommune. Det skal i den kommende tid afklares, hvornår overtagelse og istandsættelse vil finde sted, men flytningen af pædagogseminariet vil tidligst ske i 2014.

HELSINGØR: Forleden gav Helsingør Byråd foreningen Marienlyst Slots Venner et halvt år mere til at forsøge af skaffe penge til den indvendige renovering af det i dag lukkede Marienlyst Slot og til den ambitiøse ombygning, der er planer om at gennemføre.

Foreningen har søgt en indtil videre hemmeligholdt fond om næsten 39 mio. kroner, fortæller Helsingør Dagblad. Fonden ventes at give svar om et par måneder.

Helsingør Kommune har, efter at fugtproblemer og svampeangreb gjorde det nødvendigt at lukke slottet for nogle år siden, investeret cirka 30 mio. kroner på den udvendige renovering af slottet og overvejer at sælge slottet for at slippe for yderligere investeringer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.089