23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION MIDTJYLLAND

KYSTSTI - HOU: Med tilsagn om i alt 1,2 mio.kr. fra Odder Kommune, LAG Odder, Friluftsrådet samt Naturstyrelsen, er drømmen om en kyststi ved Hou klar til at blive realiseret.

Drømmen, der lyder på en 10 km lang sti langs kysten i Hou, er flere år gammel. Den er blevet til på baggrund af lokale ønsker om at forbedre adgangsforholdene for gående langs stranden og samtidig skabe mulighed for at fortælle byens historie undervejs.

Den 10 km lange vandresti skal primært følger kysten, men kommer også til at gå gennem byen nogle steder. Undervejs på stien skal der opsættes formidling både i form af tavler med oversigtskort og med QR-koder, som kan scannes med mobiltelefonen. Endelig er der også planer om en shelter med udstyr til brug for Odder Kommunes skoler og andre interesserede.

En strækning på cirka 100 m ved Musmannsvej er truet af havet, hvorfor der skal etableres en sikring af stien, så den ikke forsvinder. Endvidere er der planer om at forbedre tilgængeligheden yderligere på strækningen fra Egmont Højskolen til havnen.

Det grønne partnerskab, som står bag projektet, går nu i gang med at indhente myndighedsgodkendelser og sikre, at alle relevante aktører bliver inddraget. Det grønne partnerskab består af flere lokale aktører fra Hou og Odder, Danmarks Naturfredningsforening samt Naturstyrelsen.

TRAFIK - ODDER: Odder Byråd har godkendt lokalplan nr. 4008 for to boligparceller ved Boulstrup.

Samtidig har byrådet bevilget 110.000 kroner til et trafiksikkerhedsprojekt i Saksild. Der er tidligere bevilget 800.000 kroner til projektet, og ekstrabevillingen skyldes, at man undervejs har konstateret kraftig forurening af rabatten. Jorden skal køres væk, og dette koster 110.000 kroner.

Byrådet har desuden bevilget 2,1 mio. kroner til færdiggørelse af byggemodningen ved Vesterhåb i Odder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141