23948sdkhjf

Direktør for Teknologisk Institut fylder 60 år

Adm. direktør Søren Stjernqvist fylder 60 år i morgen.

Søren Stjernqvist har nu i 10 år beklædt posten som adm. direktør for den selvejende og almennyttige institution Teknologisk Institut. Dermed er han med i front, når danske virksomheder har brug for højt kvalificeret faglig rådgivning om, hvordan de skal styrke konkurrenceevnen gennem nye innovative tiltag.

Næppe nogen medarbejder kender Teknologisk Institut så godt som netop Søren Stjernqvist, og han har om nogen vist sit værd, allerede inden hjørnekontoret blev hans. Han kom til Teknologisk Institut i 1981 med en baggrund som teknikumingeniør med måling og beregning af energibalance i stempelmotorer som speciale og med fem års ansættelse bag sig i henholdsvis B&W Engineering og Sterling Airways.

Da Teknologisk Institut fusionerede med Jysk Teknologisk i 1990, blev Søren Stjernqvist udnævnt til divisionsdirektør for den samlede energidivision med cirka 85 medarbejdere – et tal der voksede til det dobbelte i løbet af en halv snes år.

I denne periode blev Instituttets navn for alvor sat på landkortet i energimæssig sammenhæng både i dansk og international kontekst. Søren Stjernqvist og hans folk opbyggede stærke relationer til både kunder, samarbejdspartnere, myndigheder og det politiske system og præsterede flotte økonomiske resultater i samtlige år.

I 1999 blev Søren Stjernqvist udnævnt til viceadm. direktør, hvor han var med til at udvikle mange af Instituttets centre. Derudover ledede han implementeringen af den administrative side af IT- og regnskabssystemerne.

Den 1. februar 2002 overtog Søren Stjernqvist det overordnede ansvar for driften af Teknologisk Institut som adm. direktør. Sideløbende med jobbet har Søren Stjernqvist taget en bred international forretnings- og lederuddannelse fra blandt andet Insead i Frankrig.

I november 2003 blev Søren Stjernqvist valgt som ny formand for GTS-sammenslutningens bestyrelse – en post han stadig varetager.

Søren Stjernqvist er derudover bestyrelsesmedlem i Dansk Institut for Fundamental Metrologi, Dansk Gasteknisk Center, EARTO (European Association of Research and Technology Organisations), GRA (Global Research Alliance) og derudover medlem af Energiklagenævnet og ATV (Akademiet for de Tekniske Videnskaber).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234