23948sdkhjf

Åbent udstillingsvindue

Når 200 unge i dag mødes i Odense til DM i Skills for at vise, hvad de har tilegnet sig af færdigheder indenfor hver deres fag, er det en begivenhed, der bør vække opmærksomhed over hele landet.

Det er først og fremmest en begivenhed, der giver erhvervsuddannelserne mulighed for at præsentere det ypperste inden for deres fag, og det er en begivenhed, der sætter fokus på, at det er helt i orden at fremhæve eliten som gode eksempler for alle andre.

Da Danmark ved VM i Skills i London fik to guldmedaljer, var det et brud med tidligere tiders lighedsmageri og tanker om, at alle er lige gode til deres arbejde, bare de gennemfører uddannelsen.

Skills viser, at nogen er bedre end andre.

De faglige uddannelser skal sikre, at alle har nogle basiskundskaber, så eksempelvis en håndværksmester ved, at når han ansætter en svend, kan han sit grundlæggende håndværk og er parat til at findyrke det i praksis. Det er helt ligesom at køre bil. Det lærer man først for alvor, når kørekortet er erhvervet.

Skills viser, at nogle elever simpelthen har talent, ligesom fodboldspillere og andre, der professionelt skiller sig ud fra mængden.

Erhvervsskolerne bør udnytte succesen i London til at sende de unge mennesker, der har udmærket sig og fået Dannebrog til tops, ud på alle landets folkeskoler for at vise, at der er andet end en gymnasieuddannelse, der dur.

Inden for idrætten er det velkendt, at fyrtårnene, der rager op og sikrer guld til Danmark, skaber interesse for at dyrke den enkelte idrætsgren. Tænk blot på, hvad en Thomas Bjørn har betydet for golfsporten, der i dag er Danmarks næststørste idrætsgren, og hvad med både herre- og kvindelandsholdet i håndbold. Samme virkning kan selvfølgelig nås inden for erhvervsuddannelserne, hvis man bare er parat til at tænke i nye baner.

Foreløbig har vi fået en undervisningsminister, der tør tage ordet "konkurrence" i sin mund, både når det gælder folkeskolen og erhvervsuddannelserne. Det er den undervisningsminister, der inviterede det danske hold fra Skills i London en tur i ministeriet for at takke dem for indsatsen. BRAVO! Christine Antorini.

Nu venter vi så på resultaterne fra dette års Skills. Deltagerne ved, at der venter store oplevelser forude, hvis de overbeviser om, at de er bedst til deres fag. Licitationen ønsker held og lykke både til deltagerne og det uddannelsessystem, der er værd at kæmpe for at bevare.

Men lige et lille hjertesuk som afrunding. Kunne man ikke finde et dansk navn til den danske udgave af Skills?
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095