23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION HOVEDSTADEN

BASSIN - HASLE: LAG-Bornholm anbefaler nu, at der bevilges et tilskud på 2,3 mio. kroner til Hasle Erhvervs- og Kulturø, som er et projekt til bæredygtig udvikling af fiskeriområdet.

I forvejen gives der støtte fra Realdania og Transportministeriet.

Transportministeriet har bevilget penge til en kanal. Med den overskydende jord skabes en ø på cirka 45.000 kvm, som man i det nye projekt vil gøre til et spændende rekreativt område, fortæller Bornholms Tidende.

Der skal skabes bakker, klitter og stier, der sammen skal skabe en unik forbindelse mellem røgerierne i syd og resten af havnemiljøet. På havnetorvet skal der etableres et friskfiskbassin, og muligvis faciliteter til rensning og tilberedning af fisk . Et udendørs overdækket grillområde og en lejrplads indgår også i planerne.

REGION SJÆLLAND

VINDMØLLER - SLAGELSE: Slagelse Kommune fremlægger nu et forslag til tillæg til kommuneplanen vedrørende små vindmøller.

Kommuneplantilægget giver nye muligheder for at etablere små møller så som husstandsmøller på under 25 meter. Møllerne kan, som hidtil, opføres i landzone, men forslaget giver mulighed for, at det kan ske på nye vilkår og efter nye regler. Planforslaget er offentligt fremlagt frem til 4. marts.

REGION SYDDANMARK

CYKELSTIER - MIDDELFART: Middelfart Kommune er kommet på cykellandkortet med projekt "Cykler uden Grænser", der er et EU inansieret projekt. I den forbindelse har Middelfart Kommune forpligtiget sig til at udarbejde en cyklepolitik og handleplan. En cykleplan er udarbejdet, og er på Teknisk udvalgs dagsorden den 9. januar.

Forvaltningen foreslår, at de forskellige udvalg forholder sig til denne tværfaglige cykleplan, inden den behandles i økonomiudvalg og byråd, hvor den vedtages som forslag til cykleplan med otte ugers offentlig høring.

Cykleplanforslaget indeholder 10 system/driftprojekter og 10 udviklingsprojekter. I alt er der projekter for 7.750.000 kroner, og det forventes at der kan opnås støtte til projekterne, således at de kommunale investeringer reduceres til 2.845.00 kroner, fordelt over på fire år.

P-PLADSER - SVENDBORG: Svendborg Kommune planlægger nu at etablere yderligere 10 parkeringspladser i Kullinggade, hvilket der investeres 100.000 kroner i. Pengene skal dels bruges på opstribning, des på nye bænke, reparation af nogle chaussésten og til fjernelse af beplantning på hjørnerne ved Skattergade, der er noget medtaget som følge af mange ulovlige parkeringer.

REGION NORDJYLLAND

P-PLADSER - AALBORG: Aalborg Lufhavn planlægger at udbygge sine parkeringsfaciliteter. Lufthavnen har bedt om at få mulighed for at udvide med helt op til 9.000 parkeringspladser, og Aalborg Kommune er på vej med en lokalplan og et kommuneplantillæg, der imødekommer ønsket.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094